(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De mailbox van Muna wordt met de week voller, en dus behandelt ze ook deze week weer twee vragen. Ze begint met een vraag van Julian die wiet kweekt voor de lol, maar daar toch tegen wat groeiprobleempjes aanloopt. Vervolgens vraagt Louise zich af of je ook een tinctuur van cannabis kunt maken…

Wiet kweken voor de lol

Hallo lieve Muna, ik kweek voor het eerst mijn eigen wiet (voor de lol) en heb 4 gefeminiseerde Amnesia Haze zaadjes gekocht. Ze zijn alle 4 ontkiemd en nu ongeveer 15 tot 25 centimeter, maar hebben wat groeiproblemen. Het begint al bij de bladeren, ieder takje heeft maar 3 bladvingers in plaats van 5 of 7, alhoewel er nu wel een paar van 5 aan beginnen te komen. Buiten dat heb ik ze nu ook al wel 4 weken en zijn ze nog steeds erg klein of is dat niet zo? Ook is er één plantje dat erg achter loopt en ook blaadjes heeft die allemaal vage dode kleuren beginnen te krijgen, het begint met het uiterste puntje.

img_1613

Julians kweeklampen…

Ik heb een kast zonder ventilatie maar de kastdeur gaat wel eens open zodat er wat nieuwe lucht bij kan. Ik gebruik 2 grow tl-lampen van 55 Watt per stuk. Daarnaast heb ik ook nog 2 normale lampen van 54 Watt. Ik gebruik grond die ook speciaal hiervoor bestemd is en geef ongeveer 300 ml water per dag met voeding wat staat aangegeven op de verpakking (groeivoeding).

Nu is mijn vraag eigenlijk, doe ik het goed en kost het gewoon nog wat meer tijd? Of gaat er echt wat mis en zijn er dingen die ik toch nog echt moet veranderen. Ik heb trouwens een soort kweekkastje nog in de kast gemaakt met reflecterend spul. Hoop dat u me even mijn goede dingen en slechte dingen kunt vertellen. Groet, Julian

Hallo Julian, leuk dat je wiet voor de lol kweekt, ik kweek het zelf altijd voor de wiet 😉 En ik heb zo’n vermoeden dat jij er aan het eind toch ook wel graag wat aan over zou houden. Ja toch, niet dan? Oké Laat ik positief beginnen met wat je goed doet voor we over gaan naar wat er beter kan.

De TL lampen zijn uitstekend, je hebt in totaal 110 Watt aan deze lampen dus verwacht geen megadikke toppen. Maar goed, daar moet je toch wel zo’n 30 gram vanaf kunnen halen – een mooie opbrengst voor de lol, lijkt me. Verder heb je goede aarde zo te horen en ook de reflecterende bekleding waarover je spreekt daar kan ik niets op aan te merken hebben. Ontkiemen is zo te zien ook gelukt en je houdt de planten al vier weken in leven, top! Dat de planten eerst blaadjes met 3 bladvingers hebben is normaal, de vijfvingerige bladeren ontstaan pas na de derde node. Het eerste setje gekartelde bladeren heeft zelfs maar één bladvinger zoals je wellicht hebt gezien.

Wat er echter echt moet veranderen is het klimaat in de kast. Een wietplant heeft voldoende aanvoer van verse lucht nodig om te kunnen leven. Af en toe de deur open zetten is misschien nog net te doen in het zaailingen stadium, maar nu je planten vier weken zijn kan dat echt niet meer. Wanneer je daar niets aan verandert zullen je groeiproblemen alleen maar erger worden. Je kunt eventueel een of twee kleine computer ventilators gebruiken om lucht en warmte uit de kast te zuigen, maar helemaal zonder kan niet.

Dan je lampen; de TL’s zijn prima zoals ik al zei, alleen kun je de halogeen lampen beter weghalen, deze doen niet veel voor je planten en produceren voornamelijk warmte. Ik zou je aanraden om ze te vervangen voor twee spaarlampen in een mooie warme kleur voor de bloeifase (kleurtemperatuur 827 of 830).

Qua voeding zou ik je verder aanraden om daarmee te stoppen. Voorlopig hebben je planten dat nog echt niet nodig, er zit meer dan genoeg voeding in de grond. Doordat je maar een bescheiden lampje gebruikt zullen je planten ook niet zo hard gaan, en dus minder voedingsbehoefte hebben. De aangegeven hoeveelheid op de verpakking moet je meer zien als een richtlijn, maar het is beter om naar je planten zelf te kijken. Zie je ze na verloop van tijd lichter groen kleuren dan is dat een teken dat ze wat voeding willen, maar een kweek als dit kan ook heel goed zonder, of met minieme hoeveelheden voeding.

Wanneer je even stopt met de voeding en voor voldoende luchtverversing zorgt, dan denk ik dat je bladproblemen ook zullen verdwijnen. Veel succes met deze kweek Julian! Als het je lukt om de Amnesia Haze plantjes goed af te laten bloeien, beloof ik je dat je er een hoop lol van zult beleven 🙂

Cannabis tinctuur maken?

Lieve Muna, kan je ook van wiet een tinctuur maken? Dus gedroogde wiet in alcohol laten trekken zo,n 4 weken. Zo ja, is de geneeskrachtige werking dan hetzelfde als dat van wietolie? Met gezonde groet, Louise

tinctuur

Hoi Louise, jazeker kun je wel tinctuur maken van cannabis. Het is zelfs een van de meest gebruikte vormen in Amerika. Je druppelt het gewoon onder je tong net als wietolie. De wietolie die in Nederland veel gemaakt wordt is dankzij het goede werk van Wernard Bruining vaak verdund met een plantaardige olie zoals olijfolie. Dit is in principe ook al een vorm van tinctuur, alleen dan niet met alcohol als oplosmiddel, maar olijfolie. Door de pure wietolie met olijfolie te verdunnen wordt het beter te doseren, je kunt immers gewoon druppels tellen.

Tinctuur op basis van alcohol is niet moeilijker te maken dan wietolie verdund met olijfolie en kan ook dezelfde medicinale waarde hebben, mits je het net zo sterk maakt als een wietolie. Om het te maken hoef je je wiet overigens echt niet vier weken te laten trekken hoor, hier vind je een recept voor cannabistinctuur.

Liefs, Muna

(advertenties)