(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Even een doordeweekse update van de waanzin van de Hollandse Hennepoorlog. Daarvoor gaan we naar het  Geleen, een voormalig mijnwerkerstadje in het zuiden van Limburg. Of het aan die kolendampen ligt dat de politieambtenaren daar een beetje van het padje af zijn geraakt, wie zal het zeggen? Feit is dat er naast de hele wietmikmak ook doodleuk een jacuzzi en een zwembad zijn afgepakt van de opgerolde wiettelers!

Pluk ze maar kaal die wiettelers

Eigenlijk moet je als wietkweker tegenwoordig nog banger zijn voor alle niet-wietgerelateerde spullen die de politie zomaar meeneemt, dan voor het einde van je plantenteelt zelf – in het geval van ontdekking. Zogenaamd pakken de smerissen waardevolle dingen af, omdat ze ervan uitgaan dat je werkelijk alles betaalt van de opbrengst van je tent/kast/hok/tuin.

Ofwel, er is dan sprake van het gevreesde Pluk-ze beleid, dat zoals gezegd tegenwoordig hand in hand loopt met het opsporen en vernietigen van prima plantjes en de apparatuur die je nodig hebt om van prima plantjes te kunnen spreken. Maar in Limburg maakten de dienders het dinsdag wel heel erg bont met dat kaalplukken van plantenvrienden.

Legale naaistreken

Al enige tijd doet de Politie Westelijke Mijnstreek onderzoek naar ‘de kweek en handel in hennepstekken’, schrijft het korps zelf op Facebook. In 2021 bijvoorbeeld wisten de blauwhemden bij dezelfde personen als die deze week kaalgeplukt werden al eens ‘10.000 wietstekjes, contant geld en verschillende goederen waaronder twee Rolex-horloges en luxe personenauto’ op de politietrailer te parkeren.

Dit is hoe de popo zich in allerlei bochten wringt om hun rooftochten onder wietmensen te verklaren: ‘Alle handelingen van personen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen, zijn strafbaar. Doordat er een strafbedreiging op staat/een geldboete van de vijfde categorie, biedt dit mogelijkheden voor strafrechtelijk financieel onderzoek en dus ook meer mogelijkheden voor het afpakken van het crimineel verkregen vermogen.’

Geen wiet maar politie neemt wel zwembad en jacuzzi mee

En dat doen ze dus ook naar hartelust. Dinsdag kregen de heren kwekers – het gaat om mannen van 32 en 35 jaar – opnieuw de kit op ongewenst huisbezoek. Over wiet, stekken, planten, lampen et cetera wordt met geen woord gerept. En daaruit mag je concluderen dat die dus ook niet zijn aangetroffen.

Wel melden de wouten in het Facebook-publiek trots dat er ‘een jacuzzi met een afmeting van 6 bij 2,5 meter in beslag genomen’ is op het Geleense adres.

Bij een jacuzzi hoort (vooraf) natuurlijk ook een zwembad, maar ook dat is dinsdag met behulp van een heuse hijskraan uit de tuin verwijderd en afgevoerd naar een of ander politiedepot. Jazeker, het mag best wat kosten dat kaalplukken van mensen die planten houden waarvan de overheid niet gediend is.

(advertentie)