(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Stel je eens even voor dat je liefst dertien jaar lang op de vlucht bent voor de politie. En dat die politie die achter je aan zit ook nog eens oud-collega’s van je zijn, aangezien jij ten tijde van je veroordeling voor wiethandel nota bene in actieve dienst was als smeris. Oftewel; maak kennis met Jose Omar Garcia. En met zijn broer Roel Roberto, eveneens een ex-cop en eveneens voortvluchtig wegens die wietsmokkel.

Texas Hold ‘em

Van wiet(smokkelaars) houden ze in de Amerikaanse staat Texas officieel niet zo. En al helemaal niet als het politieagenten zijn die zich ermee bezighouden op een geheel tegenovergestelde wijze als dat je van ze mag verwachten. Enter de familie Garcia uit Roma, een stadje tegen de Mexicaanse grens aan.

Even terug naar het jaar 2010, toen CNNBS niet eens bestond. In september van dat jaar werd Jose Omar Garcia samen met zes anderen opgepakt voor een omvangrijke cannabishandel. Garcia, die in dienst was van het Roma Police Department, werd van samenzwering beschuldigd. Hij en zijn maten zouden in de jaren 2006 tot 2010 duizend kilo wiet in bezit hebben gehad met de intentie om die te verkopen.

Dit is ‘m dan, de wiet smokkelende politieagent Jose Omar Garcia die zich 13 jaar lang schuilhield in Mexico.

Onder de zes arrestanten waren dan ook nog eens zijn broer en politieman Roel Roberto Garcia én Roel Garcia, de vader van beide Garcia brothers. Nu zeiden we al dat de overheid in de staat Texas niet zo gek is op wiet en zeker niet als die bij politiemensen ligt. Maar ook in de gevangenis houden de bewoners zoals bekend niet heel erg van politiemensen.

Zodoende besloten de Garcia broertjes nadat hun borg betaald was, om ervandoor te gaan richting Mexico, zo meldt San Antonio Express News. Vervolgens bleef het dus 13 jaar oorverdovend stil rondom Jose Omar en Roel Roberto…

Jose vliegt minstens 10 jaar de gevangenis in

Tot maandag 3 juni 2024. Tot ieders verbazing gaf voormalig politieman Jose zichzelf op deze dag aan bij de autoriteiten bij de grenspost Roma Port of Entry. Vanzelfsprekend sloegen zijn oud-collega’s hem direct in de boeien. Binnenkort krijgt hij in Houston dan alsnog, met enige vertraging haha, zijn rechtszaak wegens de smokkel van 1.000 kilo wiet.

Bijzonder is nog dat volgens Jose ook zijn broer Roel van plan is om zich binnenkort vrijwillig te melden vanuit Mexico bij de Amerikaanse justitie. De straffen die beide broers kunnen krijgen liegen er niet om daar in Texas, check maar:

Snap jij het nog?

Wat ons dan wel weer giga verbaast gezien de 13-jarige periode waarin meneertje de foute wout spoorloos was en zijn dreigende langdurige celstraf tussen politie-hatende inmates; Jose Omar Garcia is inmiddels opnieuw op borgtocht vrijgelaten!

[openingsbeeld: Shutterstock]
(advertentie)