(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een ietwat vreemd weekend in Nederwietland. En dan met name in Noord-Holland waar eerst een jongeman gepakt werd met een mobiele drogerij (zijn auto) en vervolgens een andere man pardoes een lading verse wiet (in zijn auto) tegen een flatgebouw parkeerde!

Mobiele wietdrogerij

Een jongeman uit Den Ilp met slechts 19 lentes op de teller des levens dacht er slim aan te doen om in het holst van de vrijdagnacht – we schrijven 04.00 uur – zijn wiet te gaan drogen. Daarvoor had ie, het moet gezegd, een bijzonder originele methode bedacht: ermee rond gaan rijden in de auto!

Nu was dit lumineuze idee niet ingegeven doordat je in een auto zo goed het binnenklimaat kan regelen (verwarming en airco tegelijk aan zeg maar), maar door angst.

shutterstock_89072587

Een roze konijntje dat een joint rookt? Het was een vreemd wietweekend en dat was het… [illustratie: lineartestpilot/Shutterstock]

Angst van het menneke voor zijn moeder, jazeker. Dat bleek de reden dat de jongeman midden in de nacht op de Wagenweg in Purmerend stond, 15 takken met versgeknipte wiet aan de hoedenplank. Die hingen daar te drogen.

Vanzelfsprekend meurde de auto zo hard naar wiet dat de dienstdoende politieagenten er een koud kunstje aan hadden om deze wietdrogerij te ontmantelen. Of moeders erachter is gekomen weten we niet, maar de mobiele wietdroger werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau…

Euroshoppers vol wiet

Minstens zo vreemd of misschien wel vreemder is het voorval in Heemstede. Ook daar slaapt lang niet iedereen ’s nachts om vier uur, want rond dat tijdstip scheurden er twee auto’s over De Dreef richting Haarlem. Maar wie denkt dat ie ’s nachts lekker het rechtervoetje kan laten rusten op het gaspedaal komt bedrogen uit: de politie spotte de auto’s en zette de achtervolging in. Omdat de politie niet kan toveren en beide auto’s een andere kant op reden, besloten de cops er eentje te pakken.

Nou ja, pakken is niet helemaal het juiste woord. Nog voordat er ook maar iemand gepakt kon worden floepte de bestuurder uit de rijdende auto! En omdat er nu niemand was om de rem te bedienen kwam de auto pas tegen een flatgebouw aan de Zandvoorter Allee tot stilstand…

Met man en macht en een speurhond werd de jacht op de voortvluchtige voortgezet, zowel in als rondom de getroffen flat. Tevergeefs. Wel is de inhoud van de auto in handen van de politie gevallen: felgekleurde tassen bedrukt met eurobiljetten die tjokvol zaten met… wiettoppen!

[openingsfoto: Maria Letta/Shutterstock]

 

 

(advertenties)