(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nog een maand en dan wordt er in 5 Amerikaanse staten gestemd over de legalisering van recreatieve cannabis. Veruit de belangrijkste daarvan is Californië, met 40 miljoen inwoners en de zesde economie ter wereld. De eerste tv-spotjes van ‘prop 64’ voor legalisering gingen deze week on air!

Safeguards

De eerste van twee tv-commercials – met de titel ‘Safeguards’ – wil vooral de onwetende Californiërs geruststellen. Een wat saai spotje, maar er wordt wel goed uitgelegd wat het wetsvoorstel ‘Proposition 64’ inhoudt: ‘to Control, Regulate and Tax Adult Use of Marijuana While Protecting Children’.

Revenue

De tweede reclamespot voor legalisering van recreatieve cannabis draait om de financiële voordelen van legale wiet in Californië (het blijven Amerikanen hè). Bijvoorbeeld dat er 1 miljard dollar extra belastinggeld in de staatskas vloeit en dat dit geld vervolgens geïnvesteerd wordt ‘to fund after-school programs and job training and placement initiatives’.

Overigens ziet het er heel goed uit voor Prop 64, volgens de laatste opiniepeiling is 60 procent van de inwoners van Californië voor legalisering van recreatieve cannabis.

(advertenties)