(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wie is er niet lekker vet groot mee geworden: de enige echte chocopasta van Nutella. Het Italiaanse broodbeleg (al kan het ook prima op pannenkoek en rijstwafel) is zo populair in gans de wereld, dat er elke 2,5 seconde een pot Nutella verkocht wordt! Maar het wordt nóg mooier allemaal wanneer je Nutella combineert met wiet, echt waar…

Kleinzoon Nutella-uitvinder is met €40 miljard rijkste Italiaan

Nutella is al decennialang een rage, tegenwoordig bijvoorbeeld ook onder studenten. Het is sinds de introductie in 1964 een van de populairste smeersels ter wereld. De Italiaanse fabrikant Ferrero gebruikt meer dan een kwart van alle hazelnoten ter wereld om ons maar gelukkig te houden.

En zichzelf, want deze familie behoort tot de rijkste op aarde. De kleinzoon van Nutella-uitvinder Pietro Ferrero staat te boek als de rijkste Italiaan, al woont hij met zijn familie al jarenlang in Sint-Genesius-Rode. Zijn vermogen wordt op meer dan 40 miljard euro geschat.

Gezien de decadente smaak en romigheid is de chocopasta  een ware traktatie, van jongs af aan. Maar dan dringt zich natuurlijk de enorm belangrijke vraag op of deze sensatie ook een beetje lekker samengaat met onze andere dagelijkse traktatie van moeder natuur. Oftewel: vormen Nutella & wiet een… zo niet dé hemelse combinatie?

Eigenlijk danken we Nutella aan de Franse keizer Napoleon

De prehistorie van Nutella begint ergens in het begin van de 19e eeuw met Napoleon. In zijn oorlog met de Britten leidde deze Franse (zelfbenoemde) keizer een blokkade op het vasteland, waardoor de kosten van chocolade de pan uit rezen.

Italiaanse chocolatiers in het Italiaanse Turijn begonnen gehakte hazelnoten aan chocolade toe te voegen om de voorraden zo lang mogelijk op peil te houden. Deze heerlijke pasta met 30% hazelnoten kreeg toen de voor de hand liggende naam ‘gianduia’.

Hazelnootpasta met wiet, beter wordt het niet…

Chocolade werd opnieuw peperduur door de rantsoenering in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was toen dat Pietro Ferrero, een Italiaanse banketbakker, zich opnieuw tot de hazelnoot wendde voor zijn redding. In 1946 creëerde hij Pasta Gianduja, dat in 1964 werd omgedoopt tot Nutella.

De populariteit van Nutella is zoals eerder gezegd onmiskenbaar: elke 2,5 seconden wordt er wereldwijd een pot verkocht. Het bedrijf maakt ook nog twee andere stoner lekkernijen: Kinder Chocolade en Ferrero Rocher.

Lekkere, snellere en ook langere high met Nutella & wiet

Je kunt niet met 100% droge ogen zeggen dat Nutella voedzaam is, maar het levert wel een aantal belangrijke vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een goede gezondheid. De hazelnoot kan de gezondheid van je hart bevorderen als je het met mate eet, vanwege het suiker- en vetgehalte.

Het is het vetgehalte waardoor het goed mengt met wiet(olie) en de beste ervaring oplevert. Omega-3 vetzuren die voorkomen in noten kunnen de high van met name cannabis (THC) edibles versterken. Deze gezonde vetten binden zich aan de cannabinoïde receptoren in onze hersenen en helpen THC sneller door de bloed-hersenbarrière te dringen.

Dit kan ervoor zorgen dat je Nutella traktatie sneller aanslaat, maar ook nog eens langer aanhoudt. En dan hebben we het niet eens gehad over hoe lekker het smaakt…

Heb je wietolie en Nutella… waar wacht je dan nog op?!

Het zelf mixen van de twee beste zaken op aarde, cannabis en Nutella, is eenvoudig en razendsnel te realiseren. Qua ingrediënten heb je niet meer nodig dan wietolie (met THC uiteraard, aan CBD heb je in dit geval niks) en een pot Nutella.

Doe de Nutella in een mengkom. Spatel en roer er een dosis cannabisolie doorheen voor elke portie Nutella. Meng het totdat het gelijkmatig is opgelost en vermengd met de chocolade.

Bewaar het in de koelkast, smeer het op je boterham of eet het gewoon uit de verpakking, bij voorkeur met een dikke 🖕🏿

[afbeeldingen zijn gegenereerd met Shutterstock AI]
(advertentie)