(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van klassiekers moet je eigenlijk meestal afblijven, en dat geldt natuurlijk net zo zeer voor de Nederlandstalige cannabis song bij uitstek: ‘Nederwiet’ van Doe Maar. En toch is de mash up die de Doe Maar Disco Dub Club gemaakt heeft van deze hit uit 1981 het beluisteren waard, check zelf maar!

Doe Maar’s Nederwiet van album Skunk in 21e eeuw-jasje

“Mash Up van FRED AGAIN met NEDERWIE-de-wie-de-wiet”, zo heet de dub-dance-versie van ’s lands bekendste wietnummer, dat de Doe Maar Disco Dub Club  deze week op Soundcloud zette.

Of zoals dit vrolijke gezelschap het zelf aankondigt: “Mash Up Mensuh!!!!!!! Een van de vele nummers die de Doe Maar Disco Dub Club draait tijdens het feestje. Deze is vers van de pers. Geniet en hopelijk tot ziens op een prachtig zomer feestje!”

Eh, de winter moet nog beginnen, maar we zullen deze tip in onze stonede oren knopen. Voor nu gaan we even 6 minuten en 31 seconden achterover leunen en mee chillen met deze kekke 21e eeuw versie van Doe Maar’s evergreen van het album ‘Skunk’ uit 1981.

[Oh ja, het origineel zetten we daaronder in een YouTube-versie met de lyrics in beeld, voor de jongere lezers zeg maar…]

N E D E R W I E T

 

Doe Maar Disco Dub Club · Mash Up van FRED AGAIN met NEDERWIE-de-wie-de-wiet
(advertentie)