(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kan veel zeggen over de bewoners van het eiland aan de andere kant van de Noordzee, maar niet dat er geen originele denkers wonen. Zelfs bij de politie, echt waar! Snel over naar de tweede stad van Groot-Brittannië, want agenten van de Greater Manchester Police hebben daar iets min of meer briljants bedacht tegen het zinloos vernietigen van wietplantages.

Wiet kweken in Groot-Brittannië

Waar de Engelsen vroeger nog wel eens – met hulp van vriendelijke Nederlanders – hun wiet importeerden, daar kweken ze nu al jarenlang volop zelf. Al dan niet met Vietnamese slaven op de plantages, maar daar gaan we het dit keer niet over hebben.

LEES OOKSlavernij op Britse wietplantages steeds groter probleem

We gaan het wel hebben over een bust in Moss Side, een plaatsje/wijk binnen de metropool Manchester waar een dikke tienduizend mensen wonen. En de nodige als Class B drug aangemerkte wietplanten, want dat is prima business in de UK. Moet je alleen niet gepakt worden met je teelt of handel, want dan vlieg je zonder pardon voor langere tijd – maximaal zelfs 14 jaar – de bak in.

Old school wordt new school

Goed, dat hoort nu eenmaal allemaal bij het ondernemersrisico van de illegale hardwerkende cannabis entrepreneur. Wat ons veel vaker stoort, is al die zinloze vernietiging van planten en materialen. Prima spul waar je bijvoorbeeld duizenden patiënten blij mee zou kunnen maken door de in beslag genomen wiet nu eens niet in de hakselaar te gooien, maar er geneeskrachtige cannabisolie van te trekken.

Nou ja, dat doen ze helaas ook niet in Brexit-land (maar al wel in Thailand, lees dit maar eens: ‘Unieke move Thailand: afgepakte wiet naar patiënten‘) maar toch gebeurde er iets heel bijzonders in Manchester afgelopen zaterdag. iets wat eigenlijk ook wel weer zo simpel is dat je je afvraagt waarom dit nu pas voor het eerst gebeurt…

Wat dan? Nou, het begint nog lekker old school war on drugs-achtig allemaal vorige vrijdag (de dag voor zaterdag inderdaad):

Samenvattend: een hoop mooie planten door het afvoerputje der zinlosheid en twee mannen in de boeien geslagen. Einde verhaal? Nope.

Wat krijgen we nou dan toch?

Het echte nieuws komt pas een dag na deze bust. Kijk maar eens naar dit opvolgende Facebook-bericht van de cops van Manchester:

Die laatste zin van de GMP-dienders is natuurlijk regelrechte bullshit – ook wiet ermee kweken is ‘very good use’ – maar verder niets dan lof. Alles is namelijk beter dan goeie spullen zinloos vernietigen, zeker in tijden van verontrustend snel stijgende zeespiegels.

Daarom wensen wij iedereen heel veel plezier met deze, plotsklaps gelegaliseerde, kweekapparatuur daar in de volkstuintjes van Manchester!

ps; Niks te zeiken dit keer? Tuurlijk wel; zo laat je toch geen deur achter na je toch al bij voorbaat ongewenste bezoek, beste politiemensen:

(advertenties)