(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat zul je altijd zien; nét als je denkt dat je nu echt alle oorzaken voor het voortijdig sneuvelen van wietplanten hebt afgevinkt, komt er een apart geval voorbij vliegen. Of liever gezegd; voorbij lopen op vier poten. Een heuse geldhond van de politie plus het eerdere vermoeden van hypotheekfraude zorgen namelijk voor het einde van een wietkwekerij bij een Brabants koppel.

Volkswijsheid

Iedereen die niet netjes belasting betaalt over zijn verdiende geld, weet dat hij/zij/het voorzichtig moet zijn met het uitgeven van dat zwarte geld. Anders loop je wellicht in het snotje bij speciaal voor dit doel aangestelde opsporingsambtenaren.

Helaas blijkt deze aloude volkswijsheid niet voldoende voor een 50-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Waalwijk. Die kregen dinsdag namelijk bezoek van de politie, die bovendien – en niet voor de gezelligheid – een geldhond hadden meegenomen, aangezien er een vermoeden van hypotheekfraude leefde bij het menselijke deel van het bezoek.

Pakken wat je afpakken kunt

‘De politie deed al een tijd onderzoek naar het duo, omdat er een vermoeden was dat hun legale inkomen niet overeenkwam met hun uitgavenpatroon’, schrijft de Politie Waalwijk dinsdag op de eigen Facebook-pagina. Concreet kwamen de dienders ’s ochtends langs op de woning aan de Bloemendaalweg (en een bedrijfspand), omdat het Brabantse stel verdacht wordt van ‘witwassen en hypotheekfraude’.

Onze politie beschikt niet alleen over drugshonden maar ook over geldhonden…

Bij het doorzoeken van de woning van de twee verdachten schakelden de agenten dus ook een hond in, een geldhond nog wel. Die verstaat zijn vak overigens wel, want uiteindelijk legt de politie beslag op de volgende zaken van het Waalwijkse koppel:

  • 1 woning
  • 2 bedrijfspanden
  • ‘kostbare’ fietsen
  • een scooter
  • een horloge
  • verschillende gegevensdragers

Cannabiskers op de pluk ze-taart

Fikkie kreeg een dikke kluif voor bewezen diensten, maar het feest voor de wetshandhavers was nog niet afgelopen. Bij het ondersteboven keren van de woning van het stel ontdekten de smerissen namelijk ook nog eens een wietplantage.

De Politie Waalwijk: ‘De twee verdachten zijn ingesloten en zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het pand waar de hennepkwekerij is aangetroffen is op last van de burgemeester gesloten.’

Tja, daarmee is het verhaal rond en kunnen wij dus toch nog een bijzondere oorzaak bijschrijven in het archief van redenen waarom wietplanten het geplande einde niet halen…

[foto: sandis sveicers/Shutterstock]
(advertenties)