(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aan het iets mindere imago van schoonmoeders zal in Vlaanderen voorlopig niet getornd worden. Een boze schoonmoeder verklikte de wietplanten in de tuin van haar ex-schoonzoon bij de politie en gaf de flikken zelfs de sleutel van het huis om daar ook de stekken te slopen!

Vlaams-Duits relatiedrama

In de rechtbank van Tongeren stond de 29-jarige schoonzoon uit Bocholt – een Duitser dus – deze week terecht voor zijn buitenwiet-plantage en stekkenhobby. Dat ie daar een forse draai om de oren kreeg mag hij rechtstreeks op het wraakzuchtige conto van de moeder van zijn voormalige vriendin schrijven. Geruime tijd was alles pais en vree in het stulpje van de Duitser en zijn Vlaamse vriendin in Meeuwen-Gruitrode.

Maar toen de relatie toch sneuvelde – nota bene door toedoen van de vrouw (een saillant detail gezien de gang van zaken, maar daarover weldra meer) – bleef de verlaten man alleen in het Vlaamse kot wonen. Nu hij de huurpenningen ineens helemaal in zijn eentje moest ophoesten kwam hij al snel in de financiële sores terecht.

Vrede op aarde, meestal werkt wiet daar wel aan mee maar tegen wraakzuchtige schoonmoeders is niemand bestand… [illustratie: RATOCA/Shutterstock]

Tuintje vol met wiet

En wat doen we dan als het effe tegenzit? Juist, dan gooien we natuurlijk de hele tuin vol met wiet! In het geval van de Duitse single in Meeuwen-Gruitode hebben we het dan over 216 dames. Maar dan wordt het 20 april 2017, ofwel 4/20, de internationaal gevierde dag van de cannabis.

Juist op onze feestdag komt dat kreng van een schoonmoeder – ex-schoonmoeder inmiddels dus – langs bij de woning en ontdekt de wietplanten. De Vlaamse media reppen over ‘oogstrijpe planten van dertig centimeter’ maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk, of het zouden klein uitgevallen oogstrijpe auto-flowers moeten zijn…

Honderden stekjes in de woning

Hoe dan ook, de bitch die de relatiebreuk blijkbaar niet kon verkroppen geeft de door haarzelf gealarmeerde politiemensen ook nog eens doodleuk de sleutel van het huis – les 1 bij relatiebreuken: vraag direct de sleutel terug van je ex en haar/zijn ouder(s) – en daar vindt de politie nog eens 330 stekjes.

Van de weeromstuit en schrik, toen de arme kerel bovenstaand 4/20 horror vernam, besloot hij alle bewijsmateriaal in het kanaal te gooien, inclusief zijn mobiele telefoon. Daarna meldde de Duitser zich maar bij de flikken, bekende vlotjes alle ‘misdrijven’  en deelde en passant nog een sneer naar de Hollanders uit door te verklaren dat ie van plan was om de hele zooi in ons land te verkopen.

In de piepzak

Nou weten we allemaal dat justitie in België niet erg liberaal is ten aanzien van de wiettelende medemens. Zo ook in dit geval van de toch al enorm in het pak genaaide Duitse schoonzoon. De pechvogel kreeg behalve een geldboete van 8000 euro en een te betalen schadevergoeding van 2476 euro wegens gejatte stroom, een celstraf opgelegd van 18 maanden!

[openingsbeeld: AlexLMX/Shutterstock]
(advertenties)