(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor wie een beetje bijgelovig is en wel een smakelijke complottheorie lust bij het ontbijt, hebben we Groningen in de aanbieding. Want geloof het of niet, maar precies op vrijdag de dertiende (november dus) sloeg het noodlot toe voor drie wiettelers in zowel Oude als Nieuwe Pekela!

Fransen, hennep en een clown

Over naar Olle Pekel ofwel Oude Pekela en naar het daarmee nauw verbonden Nieuwe Pekela, twee dorpen die vroeger één waren onder uiteraard de naam Pekela, maar na de Franse inlijving in 1810 werden gesplitst, om in 1990 weer te worden samengevoegd tot één.

Desalniettemin bestaan er klaarblijkelijk nog steeds twee Pekela’s in Groningen: de oude en de nieuwe, waarbij de oude vooral bij oudere lezers een vervelende associatie zal oproepen met een clown en viespeukerij in 1987 met kinderen.

Genoeg geschiedenis, het gaat hier tenslotte over wiet. En een beetje over hennep, want daar kennen de oude en jonge CNNBS-bezoeker Oude Pekela wellicht beter van: de hennepfabriek en industriële (vezel)hennepvelden van HempFlax!

LEES OOK:   Wereldprimeur Oude Pekela: 100% hennep prefab-woning

Stroommeters en stankoverlastmeldingen

Vrijdag de dertiende maakte afgelopen vrijdag de dertiende november zijn akelige faam weer eens waar, althans voor de hardwerkende en vredelievende wietkwekers onder de bijna achtduizend zielen in Oude en Nieuwe Pekela. Nu werd de datum wel een stevig handje geholpen door dienders van de Politie Ommelanden Midden, waaronder alle Pekela’s vallen.

Op advies van de netwerkbeheerder én ‘naar aanleiding van stankoverlastmeldingen’ zoals men ons op Facebook meldt, trok een legertje blauwhemden richting drie adressen waar ‘hennepkwekerijen’ zouden zitten. Je zou denken dat ze – van alle plaatsen – in Oude Pekela wél het verschil tussen wiet en hennep weten, maar die vlieger gaat in elk geval niet op voor de plaatselijke dienders.

‘Opvallend was dat alle kwekerijen gehuisvest waren in rijtjeswoningen’, zegt de politie er nog bij, maar waar moeten mensen die in een rijtjeshuis wonen anders binnenshuis wiet kweken?!

Politiefoto van een van de drie opgerolde wiethokken op vrijdag de 13e…

Klein bier in Oude en Nieuwe Pekela

Nou ja, op naar het eerste rijtjeshuis en de eerste wietplantage maar, gelegen in Nieuwe Pekela. Daar pikte de politie zomaar 73 wietplanten in. De stroom werd er ‘illegaal afgetapt’ weet de politie, waarmee we tevens weten waarom deze kweker de Sjaak werd op vrijdag de 13e.

Opgetogen karde het ambtenarengezelschap vervolgens door naar de oude versie van Pekela. Daar troffen de agenten op adres 1 een heuse ‘hennepstekkerij’ aan. Geen grote jongen hoor, want we lezen dat er 67 moederplanten en 152 stekken waren.

Dat kan beter en dus werd het lekkerste (voor de smerissen dan toch) tot het laatste bewaard. De Politie Ommelanden Midden: ‘Op het tweede adres troffen we een zeer professionele hennepkwekerij aan. In de kwekerij was net geoogst, een deel van de oogst lag als het ware op ons te wachten, bijna 2 kilogram aan natte henneptoppen. Op de zolder van het pand bleken circa 256 hennepplanten te hebben gestaan.’

‘Een deel van de oogst lag als het ware op ons te wachten…’ Haha, wat een onzin dit zeg!

(advertenties)