(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog even en dan begint cannabisminnend Nederland weer aan de buitenkweek. Enthousiastelingen die niet kunnen wachten tot IJsheiligen (halverwege mei) kunnen hun wietplanten een voorsprong geven door ze alvast binnen voor te groeien. Maar zorg dan wel voor voldoende licht.

We zien ze ieder jaar weer opnieuw; beginnende buitenkwekers met te vroeg gezaaide zaailingen die veel te lang zijn geworden door een gebrek aan licht. Zo lang dat ze al omvallen wanneer je ertegen blaast. Het komt door een gebrek aan licht. Licht dat ze in het raamkozijn of onder een spaarlampje alleen, niet krijgen. In de hoop op meer licht zoekt de jonge wietplant het hogerop. Maar door deze extreme strek verliest ze haar kracht, dit soort zaailingen sneuvelen dikwijls een voortijdige dood, zonde!

Een gebrek aan voldoende licht zorgt ervoor dat zaailingen strekken tot ze omvallen. Foto: Tracey Walker, Shutterstock

Voorgroeien met voldoende licht

Vroeg in het jaar een wietplant binnen voor laten groeien, kan gelukkig wel en zorgt ook voor een flinke voorsprong. De zaailing moet dan alleen wel genoeg licht krijgen om tot een stevige wietplant uit te kunnen groeien, zonder dat ze daarbij teveel strekt. De Elektrox 110 Watt PL armatuur is hiervoor bij uitstek geschikt, het blauwe groeilicht van deze lamp zorgt voor mooie dikke stammetjes en korte internodes.

De Elektrox bevat een fluorescente lampen, net zoals spaarlampen en verbruikt slechts 110 Watt aan stroom. Hij is voorzien van twee 55 Watt PL-lampen en kan een oppervlakte van ongeveer 60 bij 60 centimeter beschijnen. Hij is geknipt om jonge wietplanten mee te laten voorgroeien maar wanneer je de twee groeilampen vervangt door twee bloeilampen, kun je er in de wintermaanden ook een bescheiden wietplant onder laten afbloeien.

De Elektrox is 60 bij 24 bij 8 centimeter en verkrijgbaar op cannabis growshop Plantarium.nu. Hij kost 75 euro en wordt inclusief groeilampen geleverd. Extra PL-lampen (groei– of bloeilampen) zijn los verkrijgbaar en kosten 9 euro per stuk.

(advertentie)