(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een goede kweek produceren is afhankelijk van een hoop factoren. Een van de belangrijkste factoren daarbij is welke lichtinstallatie je gebruikt. Tegenwoordig kun je hiervoor allerlei lampen gebruiken. Maar wat is nou de beste keuze? In dit artikel leggen we uit waarom het wellicht geen slecht idee is om voor LED kweeklampen te kiezen. En welke voordelen jij én je planten van LED kunnen hebben.

(advertorial)

 

Waarom kiezen voor LED?

In de laatste jaren is er namelijk veel onderzoek gedaan naar LED-technologie. LED-kweeklampen zijn continu verbeterd en daardoor levert het gebruik van deze technologie steeds meer voordelen op. Welke voordelen dit zijn? Kort samengevat; kweken met LED is efficiënter, duurzamer en goedkoper.

LED kweeklampen zijn energiezuinig en hebben veel meer branduren dan traditionele kweeklampen, en zijn daarmee de beste keus voor het milieu. Foto: Kwekenmetled.nl

De voordelen van kweken met LED

  • Minder energieverbruik

LED kweeklampen verbruiken gemiddeld veel minder energie dan traditionele kweeklampen. Met deze lampen kun je dus veel stroomkosten besparen. En dit energievoordeel kost tevens geen lichtkracht.

  • Langere levensduur

LED kweeklampen hebben een langere levensduur. Deze lampen hebben minimaal 50.000 branduren, en dat is meer dan dat van traditionele kweeklampen. Hierdoor hoef je minder snel je lampen te vervangen.

  • Duurzamer

Met een keuze voor LED kweeklampen maak je ook een duurzame keuze die beter is voor het milieu. Doordat deze lampen minder energie verbruiken en een langere levensduur hebben, zijn ze veel minder belastend voor onze planeet. En dat mag, zeker in deze tijden, als een groot voordeel worden gezien!

Kweken met LED

  • Minder warmte

LED kweeklampen produceren veel minder warmte dan de traditionele lampen. En dat is gunstig voor je planten. Planten houden namelijk niet van te hoge temperaturen.

  • Minder koeling nodig

Doordat de lampen minder warmte produceren heb je ook minder koeling nodig. Dit betekent dat je wellicht geen losse koelsystemen hoeft te installeren. Of je koelsystemen hoeven minder hard te werken.

  • Minder water nodig

Een ander voordeel van het feit dat LED kweeklampen minder warmte veroorzaken, is dat de planten dan minder water nodig hebben. Planten hebben dan minder water nodig om af te koelen. Ook verdampt er minder water, en dan ga je dus efficiënter om met het water.

  • Lampen kunnen lager hangen

Nog een ander voordeel van het gebrek aan warmte is dat je LED kweeklampen lager kan hangen. Als je de lampen lager hangt, zitten ze dichter op de planten, en dan gaat er minder licht verloren. Hierdoor ga je nog efficiënter om met het licht.

  • Lichtspectrum

De kleuren van de LED kweeklampen zijn ontworpen om optimaal te worden opgenomen door gewassen. Hierdoor gaat er (bijna) geen licht verloren, en vindt er dus weinig lichtverspilling plaats.

  • Kortere terugverdientijd

Met LED kweeklampen bespaar je veel kosten. En daardoor is de terugverdientijd van deze lampen veel kleiner. Je hebt dus sneller je geld ‘eruit gehaald’, en dan kan het verdienen echt beginnen!

Twee LED aanraders

Ben jij een (aspirerend) kweker en ben je er nu van overtuigd dat je LED kweeklampen moet gebruiken? Dan hebben we twee producten die we kunnen aanraden:

Spider Farmer LED Quantum Boards

Kweeklampen die recent zijn ontwikkeld zijn de zogenaamde Quantum Boards van Spider Farmer. Deze lampen bevatten een complete mix van spectrumkleuren en daardoor hebben ze het meest complete lichtspectrum van dit moment. Dat maakt dit product zo uniek. Dit geeft extra goede prestaties op het gebied van ontwikkeling, groei en bloei van de plant.

Fluence LED kweeklampen

Deze kweeklampen zijn uitgerust met meerdere LED-balken. Het licht wordt hiermee zo goed mogelijk over de kweekruimte verdeeld. Hierdoor wordt de volledige ruimte belicht zonder dat er hotspots ontstaan. Deze lampen kunnen daarnaast laag boven het gewas hangen, en zo gaat er weinig licht verloren. Kweek je met lampen van Fluence, dan is een goed resultaat bijna gegarandeerd.

(advertentie)