(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je kweekt er met een beetje inzet meer dan een gram wiet per Watt mee. En als je weleens in de coffeeshop komt dan weet je ook dat je voor die gram tussen de 8 en 12 euro betaalt. Tegelijkertijd kóóp je de 135 Watt Samsung Quantum Board van Rubol voor nog geen euro per Watt. Dat is nog eens geld besparen!

Het klinkt misschien gek maar het is echt waar: je bent een dief van je eigen portemonnee als je de 135 Watt DIY Quantum Board van Rubol niet koopt. Hij levert namelijk 135 Watt aan full spectrum Samsung kweeklicht (2,55 μmol per Watt!) voor minder dan een euro per Watt. De kweeklamp is daarnaast ook nog eens dimbaar door middel van de meegeleverde potmeter. Je moet hem alleen wel even zelf in elkaar zetten, maar alles wat je daarvoor nodig hebt wordt meegeleverd in het doe-het-zelf pakket.

Doe-het-zelf met Samsung en Rubol

LED kweeklampen gaan niet beter branden als er een hip armatuur omheen zit. Ook produceren ze niet meer door planten opneembaar licht (PAR) of lumen, als ze van een bepaald (lees: duur) merk zijn. Je kunt dus gerust een voordeliger doe-het-zelf model aanschaffen, zoals deze 135 Watt Quantum Board van Samsung en Rubol.

De doe-het-zelf kit wordt compleet geleverd, dus je hoeft niet zelf drivers of andere onderdelen bij elkaar te zoeken. Wel komt hij met een krachtige full spectrum Samsung LM301B Quantum Board V2 waarop twee jaar garantie zit. Deze Quantum Board is perfect voor een kweek voor eigen gebruik en krachtig genoeg voor een bloeiruimte van 60 bij 60 centimeter, of een groeiruimte van zelfs 75 bij 75 centimeter.

De Samsung Quantum Board heeft 288 diodes en straalt een full spectrum licht (80 CRI) uit van 3500 graden Kelvin. Hij wordt gemonteerd op een meegeleverde Rubol QB Fin heatsink, komt met een Meanwell HLG-160-60B driver en is dimbaar dankzij de 100K Ohm Potentiometer. De montage wijst zich vanzelf en kan eigenlijk niet missen, aangezien alle benodigde kabels en onderdelen worden meegeleverd. Te weten:

  • 1x Samsung Quantum Board  met 288 diodes 3500K 80CRI
  • 1x Rubol QB Fin Heatsink
  • 2x Rubol HBG-160 Adapter
  • 4x M5x16mm
  • 2x Wago
  • 1x 100K Ohm Potentiometer
  • 1x 1 meter vertind draad met massieve kern
  • 1x Stekker/Powerplug
  • 1x Meanwell HLG-160-60B

Deze doe-het-zelf kweeklamp is ook bij uitstek geschikt voor de CNNBS kweekkast, aangezien die precies het aan te raden kweekoppervlak van 60 bij 60 centimeter heeft. De DIY kit komt compleet met alle benodigde onderdelen en kost €159.99 (€132,22 ex BTW). Bestellen doe je op Rubol.nl.

(advertentie)