(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Quick Critical + is een van Dinafems nieuwe ‘quick’ wietsoorten; geen autoflowers maar gefeminiseerde fotoperiode wietsoorten met een zeer korte bloeitijd. Je zou ook kunnen zeggen dat het zeer snelle kruisingen zijn op basis van gewilde wietsoorten, zoals in dit geval de potente Critical +. Maar hoe snel is Quick Critical +?

Dinafems snelle ‘quick’ genetica (er bestaan op dit moment nog maar twee soorten, Quick Critical +, en Quick Kush) zijn kruisingen tussen een originele wietsoort, in dit geval Critical +, en een bijzondere autoflower. Het autoflower gen wordt doorgegeven maar komt in de quick-versie niet tot uiting. Quick wietsoorten zijn dus geen autoflowers maar het autoflower gen zorgt wel voor F1 quick hybrides met extra korte bloeitijden.

Quick Critical + is de snelste van de twee rappe Dinafem wietsoorten, en heeft aan minder dan 50 bloeidagen genoeg. Tussen de 42 en 49 om precies te zijn, oftewel tussen de 6 a 7 weken, net zoiets als de old-school Top 44 maar dan met potente Critical + of Kush eigenschappen.

Naast haar snelle karakter is de opbrengst en de kwaliteit van Quick Critical + de naam Critical + waardig. Ze heeft dezelfde indringende skunkgeur en het even zo frisse citrus-aroma. Ook aan het effect doen de quick genen geen afbreuk; Quick Critical + heeft een hoog THC percentage tussen de 16 en 20 procent. De soort is indica dominant en geeft je een intense lichamelijke en geestelijke ontspanning en verlicht pijnklachten net zo goed als de originele Critical +.

Maar het belangrijkste van een snelle versie van een soort als Critical + is misschien nog wel dat je als kweker niet te veel inlevert op de opbrengst. Anders kun je net zo goed één of twee weekjes langer wachten, en voor het origineel gaan. De andere kant van de medaille is natuurlijk wel, dat een commerciële wietsoort als deze, in een politiek klimaat als de onze een hoop risico’s wegneemt met één tot twee weken tijdswinst.

Volgens Dinafem zorgt Quick Critical + zelfs voor een grotere kans op een geslaagde oogst. De toppen ontwikkelen razendsnel en twee weken minder bloeitijd betekent ook twee weken minder risico’s op kweekproblemen. Ook voor buiten is Quick Critical + een uitkomst. Haar korte bloeifase maakt de kans op toprot (in Nederland doorgaans erg groot) in ieder geval een stuk kleiner.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Critical +, Critical + 2.0 Auto
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 42 – 49 dagen, 6 – 7 weken
  • Smaak: Skunk, citrus, indringend aroma, sterke geur
  • Effect: fysieke en geestelijke ontspanning, goed tegen pijn en slapeloosheid
  • Zadenbedrijf: Dinafem
(advertenties)