(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vleermuizenpoep als meststof voor cannabisplanten; je hoort er veel over maar wat maakt vleermuizenpoep eigenlijk zo geschikt als meststof?

Vleermuizenmest is om te beginnen een 100% natuurlijke meststof, gemaakt van compost van de uitwerpselen van vleermuizen en zeevogels. De meststof bevat microbes die ervoor zorgen dat afvalstoffen in de aarde sneller afgebroken worden. Het bevorderd de gezondheid en vitaliteit van de grond, wat het een ideale meststof maakt voor mensen die op aarde kweken. De meststoffen worden geleidelijk afgegeven aan de grond, dat maakt het kweken met guano erg veilig, verbranding van de wortels of overbemesting komt nauwelijks meer voor.

De meststoffen stikstof, fosfor, kalium en zwavel geven een goede voedingsbodem aan planten en gewassen samen met de nodige micro elementen (spoorelementen). Vooral het macro-element Fosfor is ruimschoots aanwezig. De unieke enzymen en het hoge calcium/magnesium-gehalte van Guano stimuleren het microleven in de grond.

Het is wel aan te raden om naast guano nog extra meststoffen te gebruiken, met name in de bloeiperiode kan de plant wel wat extra’s gebruiken.

(advertentie)