(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na de haast paranoïde drugsjacht op het Waalse festival Dour vorig jaar, lijken de flikken niks geleerd te hebben. Ook tijdens Reggae Geel in Belgisch Limburg pakt de politie wiet af van bezoekers. Terwijl wiet juist op dit festival thuishoort!

Vorig jaar gaf Peter Decuypere, organisator van het I Love Techno-festival, in een opiniestuk van de krant De Morgen aan dat drugsgebruik op festival een ‘maatschappelijk feit is dat we onder ogen moeten durven zien’. Hij deed dit naar aanleiding van de massahysterie van de politie rondom het festival Dour. Maar we zijn nu een jaar verder en op Reggae Geel lijken de flikken zich niks van Decuypere aan te trekken.

shutterstock_125017394

Heeft de Belgische politie niks beters te doen… Terroristen vangen bijvoorbeeld? [Foto: deeepblue, Shutterstock.com]

‘Geslaagde operatie’

Bij twee grote drugscontroles op het festivalterrein in Geel troffen ze bij 129 van de 200 gecontroleerde bezoekers genotsmiddelen aan. Er werd 591 gram wiet en 100 gram hasj in beslag genomen. Daarnaast hadden sommige mensen nog kleinere hoeveelheden xtc, lsd en cocaïne bij. Degenen van wie het afgepakt werd, moesten een boete betalen van 75 tot 150 euro. “Een geslaagde operatie”, aldus de korpschef van de politie Dirk van Aerschot.

Wiet + reggae

Een stel burgerlijke figuren uit de lokale politiek wilde een signaal afgeven dat ‘drugs niet op een festival thuishoren’. Moeten we ze het artikel van Decuypere nog even laten lezen? Veel mensen op een zo’n festival weten wat ze doen. En laten we nou eerlijk zijn, wiet en reggae horen samen. De politie en de lokale politiek willen er blijkbaar alles aan doen om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk mensen naar dat festival gaan. Dit jaar had Reggae Geel 52.000 bezoekers, dat is iets minder dan vorig jaar. Maar als dit zo door blijft gaan, worden het er misschien nog veel minder. Politie en bestuurders: wakker worden alsjeblieft…

[Openingsfoto: pavelmir. Shutterstock.com]

 

(advertenties)