(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kunt zoveel meer doen met een stacaravan dan erin kamperen. Bijvoorbeeld wiet kweken. Dat was tenminste wat vijf Vlamingen bedachten toen ze vorig jaar hun sleurhut op camping Klein Strand in het pittoreske Jabbeke anders inrichtten dan doorgaans…

Dat je meer kan met een kampeervoertuig bewees de topserie Breaking Bad al...

Dat je meer kan met een kampeervoertuig bewees de topserie Breaking Bad al…

Een heel erg grote stacaravan moet het nu ook weer niet zijn geweest, want de politie wist bij ontmanteling van de wietkwekerij het formidabele aantal van 20 planten te confisqueren. Genoeg reden echter voor de Vlaamse pers om de vijf groene kampeerders tot ‘bende’ te bestempelen en voor de rechtbank in Brugge om de kwekers Géry P. (53) uit Zwevegem, Sandra D. (43) uit Oostkamp en Frieda D. (41) uit Jabbeke stevig aan te pakken, net als Jabbekenaars Elfried D. (41) en Marleen S. (34) die de wiet verkochten in o.a. Nederland. Gekker moet het toch niet worden; dat de Belgen nu al de oogst van een 20 planten-kwekerij naar de bovenburen komen brengen!

Boetes, celstraf en auto’s kwijt

Maar goed, omdat de Vlaamse rechter vindt dat er sprake is van een professionele wietplantage, waren de veroordelingen niet voor de poes. Géry P. kreeg 250 uur werkstraf en zag 6.500 euro winsten verbeurd. Sandra D. moet 100 uur werkstraf uitvoeren en haar Opel Zafira werd verbeurd verklaard. Frieda D. kreeg tien maanden cel met uitstel. Elfried D. kreeg twee jaar met uitstel en zag 10.000 euro verbeurd, waarvan vier vijfden met uitstel. Marleen S. ten slotte kwam weg met 60 uur werkstraf. Haar Audi A3 werd evenwel verbeurd verklaard.

Al met al toch best kostbare twintig plantjes op deze manier…

(advertenties)