(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je vandaag de dag een kleine binnentuin gaat aanleggen, dan zie je Metaal Halide en HPS assimilatielampen misschien niet eens meer als optie. Zijn hoge druk kweeklampen dan achterhaald, of valt dat wel mee? Mr. Grow It en Lex Blazer bespreken het in deze video. Ze geven je de nodige tips over kweken met hoge druk kweeklampen, want laten we eerlijk zijn; ze zijn een stuk voordeliger dan LED kweeklampen.

Als je nog niet zo lang binnen kweekt, dan weet je misschien helemaal niet dat HID kweeklampen (High Intensity Discharge) tot een jaar of acht geleden de standaard waren. Onder thuiskwekers lijken de lampen dan ook helemaal verdrongen door de efficiëntere LED’s.

Toch worden (Ceramische) Metaal Halide en High Pressure Sodium kweeklampen nog steeds veel gebruikt. Ze hebben een uitstekend lichtspectrum voor wietplanten en zijn veel voordeliger in de aanschaf dan LED’s. Vaak zorgt de inefficiënte stralingswarmte zelfs voor een snellere groei en ontwikkeling. In deze video van de cannabis YouTubers Mr. Grow It en Lex Blazer kom je erachter of HID lampen een goede optie voor je zijn, en leer je welke je dan moet hebben.

(advertentie)