(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De meeste verdampers worden hun hele leven waarschijnlijk gebruikt met wiet. En dat is goed want wiet is ook gewoon het beste wat je kunt verdampen. Maar wist je dat er ook andere psychoactieve en niet psychoactieve kruiden zijn waar verdampers wel raad mee weten?

Het lijkt erop dat cannabis voor de verdamper gemaakt is. De harsen gaan makkelijk in damp op en smaken heerlijk. Damp maakt je bovendien net zo stoned als rook doet, maar bevat geen teer en is dus ook het beste voor de levensduur van je longen.

Maar cannabis mag dan wel geknipt zijn voor je verdamper, je verdamper is op zijn beurt geknipt voor veel meer dan cannabis alleen. Je kunt er om te beginnen allerlei aromatische kruiden en planten in verdampen bij wijze van aromatherapie. Veel aromatische kruiden en planten hebben daarnaast ook een kalmerend of juist activerend effect. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het lavendelkussentje dat veel mensen naast hun bed hangen voor een goede nachtrust.

Aromatherapie

Bij wijze van aromatherapie kunnen we je de volgende kruiden en planten aanraden. Je hoeft er niet voor naar de coffeeshop want ze worden in de meeste supermarkten gedroogd verkocht. Meng ze ook gerust met cannabis voor een highe medicinale ervaring. 

Tijm en rozemarijn verlichten klachten aan de luchtwegen. Door ze te verdampen breng je helende antimicrobiële deeltjes in de longen en komt slijm los. Gebruik deze kruiden als je last hebt van een vastzittende hoest.
Munt verhult de vieze smaak van sommige andere helende kruiden. Het wordt daarom vaak gemengd met andere kruiden die een grote medicinale waarde hebben maar niet zo lekker smaken. Allergieën, astma en misselijkheid worden vaak met munt behandeld. Munt heeft ook een verzachtend effect.
Basilicum heeft een zacht aroma dat ontspant. Wanneer je het verdampt komen vluchtige olies vrij welke het ontspannende en verzachtende effect ondersteunen. Let op als je zwanger bent want basilicum kan als je het zo verdampt voortijdige weeën opwekken.
Citroengras is een pijnstiller en ontstekingsremmer. Opmerkelijk genoeg kan het ook helpen om inwendige en uitwendige bacteriële- en schimmelinfecties zoals ringwormen en zwemmerseczeem te doden/stoppen.
Sinaasappelschil maakt lichaam en vooral longen schoon en helpt de afweer tegen de griep en verkoudheid.
Eucalyptus is een effectieve antibacteriele plant die als je het verdampt zo mild is dat kinderen en zwangere vrouwen het ook kunnen gebruiken. De plant ruikt lekker en kan mogelijk helpen tegen verkoudheid, griep en bij infecties aan de longen.
Lavendel is een zoet geurende en behoorlijk sterk geurend kruid dat al eeuwen gebruikt word vanwege haar kalmerende effecten. Door lavendel te verdampen voel je je lekkerder, positiever en krijg je krachtige antibacteriele damp binnen. Dit goedaardige kruid kan veilig door mensen van alle leeftijden gebruikt worden. Verzeker jezelf er wel van dat je organisch gekweekt lavendel gebruikt om te voorkomen dat je pesticiden of herbiciden binnenkrijgt.
Kamille heeft een verdovende werking en is een van de meest veilige planten om te verdampen. Kinderen en zwangere vrouwen die last hebben van milde angstklachten of slapeloosheid kunnen veel baat hebben bij het verdampen van kamille.
Hop is familie van de cannabisplant en hop kun je dan ook uitstekend verdampen. Net als cannabis maakt hop ook hars aan wat voor een lekkere kruidige smaak zorgt wanneer je het verdampt. Hop kalmeert en is rustgevend. Je kunt hop alleen niet in de supermarkt of reformwinkel kopen, maar voor slechts 3,90 euro bestel je bij Dutch-Smart.nl 20 gram hop om te verdampen.
Damiana is ook een kruid waar je voor naar een smartshop of webwinkel (5,90 euro voor 50 gram) moet, maar het is dan ook een spierontspanner én afrodisiacum. Damiana bevordert de bloedcirculatie tussen de benen en bevatten zinnenprikkelende bestanddelen. Bij langdurig gebruik zou het zelfs erecties krachtiger maken en het brengt de hormoonhuishouding bij vrouwen in balans. Goed spul!
Passiebloem is een prachtige plant, die harmine en harmaline bevat. Het wordt gebruikt voor ontspanning en ter bevordering van de nachtrust maar grotere hoeveelheden hebben een milde hallucinogene werking. Het is een MAO-remmer, maar niet zo krachtig om als Ayahuasca analoog gebruikt te worden. Slechts 3,90 euro voor 50 gram.

Kruidenmixen

Naast de solo planten en kruiden, worden er ook speciale kruidenmixen gemaakt die je kunt verdampen. Kruiden waarvan de werking elkaar goed aanvult, zitten in zulke kruidenmixen bij elkaar. Je kunt ze verdampen, maar vaak kun je er ook een stimulerende thee van trekken als je liever drinkt dan dampt.

Algerian Herbmix is een voorbeeld van zo’n kruidenmix. Het bevat zes verschillende psychoactieve kruiden en is geweekt in hars van salvia divinorum. De werkzame kruiden zijn damiana, skullcap, alsem, wild lettuce, passiebloem en valeriaan. Algerian Herbmix is daarmee een van de sterkste kruidenmengsels verkrijgbaar. Het zorgt voor een ontspannen space-gevoel en bij hogere doseringen kun je er zelfs een beetje van gaan trippen. Het is online verkrijgbaar en kost 7 euro per 6 gram.
Mystic Hash is nog zo’n kruidenmengsel. Het is een soort kruidenvariant van hasj uit de coffeeshop en maakt je rustig en bezorgt je een gelukkig gevoel. Eigenlijk net als echte hasj dus, maar dan met een ander smaakje. Mystic Hash kost 12,50 euro.
2Spicy is een sterk werkend kruidenmengsel dat net als wiet, euforisch en ontspannen tegelijk werkt. Het bestaat uit wild dagga, marihuanilla, witte en blauwe waterlelie, roze lotusbloem en natuurlijk kratom en kost 7 euro voor 3 gram.

[Openingsfoto: Kerdkanno, Shutterstock – hangende kruiden: LiliGraphie, Shutterstock – kruidenmix: milart, Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
3
(advertenties)