(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Welkom terug in Tuinesië, de jungle van Dr. Kush en Professor Purple. Tijdens dit bezoek kijken we met ze mee naar de autoflower van de week. We leren ook meer over de uitbreiding van hun kas en ze leggen uit hoe straks het cannabinoïden-pallet van hun dames zal worden geanalyseerd. Uiteraard kijken we ook even naar de betreffende struiken én krijgen we een heerlijke afspeellijst voorgeschoteld.

Beste magiërs,

Een joint op de lip op je vakantiebestemming, geplakt aan de bank of gewoon lekker vanuit je wigwam op psy fi, een ding is zeker: je leest op dit moment de update van Dr. Kush en Professor Purple. Welcome to the jungle!

12 gram Auto Daiquiri lime

Jullie mochten haar vorige week al aanschouwen, de Auto daiquiri lime (Dutch Passion). Ze was helaas nog niet helemaal droog toen ik (Purple) het vorige verslag schreef. Geduldig als we zijn hebben we dan ook rustig gewacht tot ze klaar was. Hieronder een foto van de betreffende dame. In een 1-liter pot levert ze een verbazingwekkende 12 gram op. Met slechts Plagrons batmix en water is dit wellicht een van de lekkerste auto’s van het seizoen.

Ze heeft dus ruimschoots de tijd gehad om te drogen. Zoals je op de foto wel kunt zien hebben we haar in haar geheel opgehangen. We hebben haar verdeeld en vervolgens allebei gepoogd om haar apart te curen. Daar ging ze echter te snel voor op….

Deze zoetzure “skunky”-autoflower geeft een heerlijke high, ze brengt je in de staat dat je nog vrij operationeel bent, maar dan met een intensieve smile van oor tot oor. Als je voor deze dame kiest pak dan wel een grotere pot dan de 1 liter pot waar we voor hebben gekozen, veel te zonde van die heerlijke smaak! Irie! Jah Bless!

Mocht je deze Auto Daquiri Lime van Dutch Passion kweken kun je beter een grotere pot nemen. De smaak is zó lekker dat je aan een beetje niet genoeg hebt.

Uitbreiding van de kas

We konden natuurlijk aan het begin van het seizoen onze blauwdruk aan jullie uitleggen, maar daar hadden we dus echt ff geen zin in. Het moment is vandaag dan ook dat we een eerste blik van de vrije ruimte achter in de kas kunnen laten zien. De lange takken laten zich nu echt naar achteren vallen, omdat de dames toch al een flink stuk groter zijn geworden.

Deze ruimte kunnen we straks gebruiken om de toppen waar nodig een steuntje in de rug te geven.

Cannabinoïden analyse

Omdat we er nog steeds allebei van overtuigd zijn dat de CHEESUS van vorig seizoen één van de lekkerste strains ooit is, hebben we de hulp ingeschakeld van sebas van het Alpha Cat-testlaboratorium team. Hij heeft ons een mobiele testkit opgestuurd om zelf te onderzoeken waarom we precies zo wild zijn op deze  sensimilia….

Maar waarom? Daar moeten Dr. Kush en Professor Purple nog achterkomen.

Maar…. We wachten nog even af tot het einde van het seizoen, dan zullen we na een goeie droog en cure sessie de dames van dit jaar met die van het vorige jaar vergelijken. Zo krijgen we precies te zien wat de verschillen tussen de twee zijn.

‘We thank Alpha CAT-labs, Jah bless!’

 

De main ladies

We houden ook ditmaal weer de chronologische volgorde van strains aan waarin de dames zijn geplant. Deze keer laten we jullie de dames zien nadat we de takken gebonden en gebogen hebben, op de manier hoe wij ze willen zien groeien. De volgende keer zullen we jullie verassen met het resultaat van deze aanpak.

Night queen

Dutch Passion – week 1 – 300 liter – (Fem)

De night queen ging als eerst de eindpot in, ongeveer 8 weekjes geleden hebben we deze dame bijgezet in de kas. We kozen voor deze dame vanwege haar extreem indica-achtige uiterlijk. Brede bladeren, lekker compact (stevige bos) en een heel kruidige geur.

De geur die we op dit moment ruiken is nog heel erg op de achtergrond. Wat we duidelijk ruiken is munt, kaneel en natuurlijk een frisse wietgeur. We verwachten dat deze dame heerlijke kruidige nugs zal dragen waarbij de indica genen ervoor zorgen dat ze ook nog eens lekker dik wordt. 

Violetta

Ace seeds – week 2 – 300 liter – (??)

Deze dame is in mijn (de professor) borstzak meegereisd vanuit Barcelona. Eenmaal thuis aangekomen is ze direct gezaaid. De dame zou diep paars tot zwart verkleuren tijdens de bloeifase. Deze kans laten wij natuurlijk niet liggen want een “Black Rose” in de tuin, wie wilt dat nu niet?

De geur die van deze dame afkomt herkennen we als een luide eucalyptus geur. Man oh man wat wordt dit een plezier om te roken!

Lemon kush

Seedism – week 4 – 300 liter (regulier)

Ook deze dame is meegereisd vanuit Barcelona. Ze was helemaal klaar om in de grote pot te duiken want ze was haar vorige pot al snel ontgroeid. De volle grond doet haar dan ook ontzettend goed. We zien dat deze dame zich richt op het maken van veel en lange colas. Zodoende hebben we er dan ook voor gekozen om haar te spreiden en de colas voornamelijk buiten haar kooi te spannen. Het effect van deze methode zie je dan ook op de fotos….

Passion fruit

Dutch Passion – week 4 – 1000 liter – feminized

Dit fruit kwam van Dutch Passion. Ze was toch echt de grootste van alle dames, vandaar dat ze ook in de 1000 liter(!) kuip mag. Het feit dat ze van nature al een grote oogst zou moeten opleveren speelt hier natuurlijk ook in mee.

De strijd is nu om deze dame zo veel mogelijk te toppen en af te buigen. Ze raakt namelijk inmiddels het plafond aan van 2,40 meter. We kiezen er echter voor om de dame haar hoofdtooi in het achterste gedeelte van de kas te laten bloeien. Zo heeft ze alle rust en ruimte om haar toppen te ontwikkelen.

Voordat we onze alsmaar groeiende afspeellijst met je delen – en jij je soundsystem wat dus wat harder mag zetten – bieden we je eerst nog even vier foto’s van hoe de dames er gisteren bij stonden. Zie jij welke het zijn?

Wij zeggen, geniet van je weekend!

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)