(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Verse update met het laatste nieuws uit Tuinesië. Terwijl de 33 graden zelfs in de schaduw werd aangetikt, staan de wietplanten gewoon in de kas, zij het in de half-open variant. De planten hebben genoten van de warmte en de eerste oogst is zelfs al een feit!

Hallo herboristen, nudisten en andere tuinmensen 😉 We vallen maar meteen met de deur in huis met een lekkere foto van de Church die zichtbaar geniet van de verkoelende luchtstroom in onze half open kas. Het is de afgelopen dagen heerlijk warm geweest hier in Tuinesië, en dat heeft de planten veel goeds gedaan. We hebben zelfs onze autoflowers al kunnen oogsten.

De Church steekt haar hoofd onder de opengeklapte kas om een luchtje te scheppen.

Autoflowers

Hoewel het echte buitenkweken pas in mei begonnen is, zaten we drie maanden geleden ook niet stil. Toen hebben we namelijk al een aantal autoflowers van Dutch Passion laten ontkiemen. Wat we toen echter niet wisten, is dat het drie wel heel uiteenlopende autoflowers waren. Qua uiterlijk in ieder geval, want de dames zien er behoorlijk verschillend uit. Vandaag zetten we de schaar erin en we verwachten dan ook over een kleine 2 tot 3 weken de eerste potten van het jaar gevuld te hebben.

Bud swelling

Een paar weken terug lazen we op CNNBS over bud swelling. Nieuwsgierig als we zijn, hebben we deze methode vrijwel direct toegepast. En wat bleek? De toppen zijn verbazingwekkend genoeg geëxplodeerd! Jammer alleen dat er een klein beetje rot boven in de auto night queen ontstond. Dit kleine plukje is ontstaan door het toepassen van dtechniek, en levert ons een paar te vroeg geoogste grammen op die vanavond de eerste joint van het seizoen zullen vullen.

OG Kush Autoflower

Hierboven zie je de drie geoogste autoflowers, Think Big (Dutch Passion), Auto Night Queen (Dutch Passion) en OG Kush Autoflower (Dinafem). De plantjes zijn niet heel groot geworden, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat we ze zo vroeg in het seizoen zaaiden. Van de drie is de Think Big opmerkelijk genoeg het kleinste gebleven. Het was ook onze snelste zaailing, ze kwam als eerste boven de grond.

De Auto Night Queen heeft het van de drie autoflowers het best gedaan. Ze heeft het mooiste uiterlijk en is daarmee een echte koningin. Haar bladeren zijn stevig en haar stammen sterk. Dit was ook de plant waar we de bud swelling techniek op hebben toegepast. Ze heeft veel trichomen en een mooie gelijkmatige bloei. Een van de beste autoflowers tot nu toe, wat ons betreft.

De laatste autoflower die we oogstten was de OG Kush Autoflower van Dinafem. Het betreft een hybride met een sativa dominant uiterlijk. Ze heeft die typische sterke Kush-geur waar zoveel cannabisliefhebbers gek op zijn. Deze hebben we een maand later gezaaid dan de Auto Night Queen en de Think Big.

Stand van zaden

Ook in de rest van Tuinesië floreren de planten enorm. We hebben eigenlijk nog nooit zo een goede start gehad zelfs. De voedingstoffen in combinatie met de heilzame bacteriën van Great White zorgen voor zichtbare resultaten. Het toppen werkt beter dan voorgaande jaren, en het herstel erna gaat pijlsnel. Als kers op de taart hebben de wortels zich gestrekt en inmiddels ook de randen van de Smart Pots bereikt.

Het air prunen (automatische wortelsnoei in Smart Pots) begint nu langzaamaan plaats te vinden, waardoor de dames aanzienlijk voller worden dan in een gewone plastic pot. We stellen met liefde de eerste twee van de vier planten die het uiteindelijk tot een plek in de kas schopten, aan jullie voor: Night Queen en Violetta.

 • Night Queen
 • 30 liter Smart Pot
 • 95% indica, 5% sativa
 • Klassieker, hardcore body high, gigantische bladeren.
 • Reden: omdat we echte fans zijn van deze heerlijke Kush, en het de beste van 5 Night Queen zusjes bleek.
 • Violetta
 • 30 liter Smart Pot
 • Purple Malawi x Purple Chitral Kush
 • Sativa dominante hybride
 • Diep paarse kleur
 • Reden: Dit zaad zat verstopt in de meest paarse top ik ooit zag, gekregen van het ACE Seeds team in het eerste uur op Spannabis in Barcelona. Vervolgens heeft ze vier dagen in mijn borstzak meegelift in mijn borstzak om bij thuiskomst direct geplant te worden in de aarde van Plagron.

Biodiversiteit in Tuinesië

Om de tuin dit jaar naar een hoger niveau te tillen, hebben we met de Buddy Packs van Zamnesia een heuse start gemaakt in de combinatieteelt. De Buddy Packs bevatten namelijk zaden van andere plantensoorten die een beschermende of anderzijds goede werking hebben wanneer je ze bij je wietplanten kweekt.

Een aantal weken geleden hebben we de Buddy Packs uitgestrooid en het resultaat mag er zijn. Op deze manier wapenen wij niet de plant of kas, maar laten we de tuin zichzelf bewapenen tegen bijvoorbeeld ongedierte. De verschillende planten, bloemen en kruiden zorgen ervoor dat je planten zullen gedijen als nooit tevoren. En ze zien er ook nog eens geweldig uit! Combinatieteelt is:

 • Preventief handelen tegen ziektes en beestjes
 • Een goede geurbestrijding buiten
 • Een symbiose tussen wietplanten en andere planten
 • Een goede manier om je tuin te camoufleren en af te bakenen

Combinatietip! Zoek goed uit waar je de verschillende combinatieplanten neerzet. Sommigen planten schrikken ongedierte af terwijl andere gewassen juist insecten aantrekken om ze zo bij je wietplanten weg te lokken.

Ode aan Prodigy (Mobb Deep)

De plaat van de maand is er een waar al heel wat blunts, joints en spliffs op gerookt zijn. Een eerbetoon aan de onlangs overleden rapper Prodigy van Mobb Deep en een classic die ook tijdens onze werkzaamheden regelmatig door de tuin knalt. Komt ie!

(advertentie)