(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Pineapple Express is een zoete en exotische autoflower die bekend staat om haar grote opbrengsten. De soort werd vernoemd naar de ultieme gelijknamige stonerfilm. Hobbykweker Tripaholic kweekte twee grote Pineapple Express planten en hield daar het volgende verslag van bij op Growdiaries.com.

Tripaholics kweekronde met de Pineapple Express begint met het ontkiemen van twee zaden. Eerst even weken in het water helpt om de zaden snel uit te laten komen. Na het waterbad gaan ze in de kokos en een paar dagen later is Tripaholic vader van twee levenslustige zaailingen.

Groeifase

De jonge kiemplantjes krijgen direct hun eerste voeding want de kokos werd van tevoren ingeweekt met één milliliter per liter A en B groeivoeding voor kokos, een calcium/magnesium aanvulling en nog eens 2 milliliter per liter Voodoo Juice van Advanced Nutrients.

Aan het begin van de tweede week maken de twee jongedames het uitstekend! Ze zien er heel gezond uit en Tripaholic houdt ze dan ook op hetzelfde voedingsschema tot de planten hem laten zien dat ze meer nodig hebben, geen reden om te overvoeden. Pineapple Express staat bekend als een ‘luidruchtige’ wietsoort dus het koolstoffilter zal het zwaar te verduren krijgen.

Einde week twee begint de groei te versnellen en maken de twee dames ook heel mooie zijtakken aan. Om de groei van de zijtakken nog meer te stimuleren past Tripaholic op dag 15 de techniek ponytailing toe. Door de hoofdtop voorzichtig bij elkaar te binden, valt er meer licht op de zijtakken.

Dag 24, de beide Pineapple Express dames maken het uitstekend. Nummer #1 is net even iets langer dan nummer #2 maar beide planten zijn goed aan het groeien. De ontwikkeling van de zijtakken gaat als een speer en er zijn nu overal zelfs zijtakken van zijtakken. Op dag 30 verschijnen de eerste bloeiharen en de Pineapple Express planten zullen weldra aan hun strekkende groeiperiode beginnen.

Je kunt zien dat dit een autoflower is die in staat is om grote opbrengsten af te leveren. De ontwikkeling van de zijtakken is enorm! Pinapple Express nummer #1 wordt aan het einde van deze vierde week door Tripaholic getraind met wat low stress training. Het lijkt erop dat ze de bondage wel kan waarderen.

Bloei!

In de vijfde week ligt de focus van de planten duidelijk niet meer op het groeien, maar op het ontwikkelen van de toppen. Er groeien mooie witte bloeiharen aan alle takken. Hoewel het twee flinke dames zijn geworden, hadden de planten volgens Tripaholic nóg groter kunnen zijn met een wat hogere relatieve luchtvochtigheid in de groeifase. Maar het aantal toppen is behoorlijk dus dat beloofd veel goeds voor de rest van de bloeifase.

Voor week nummer zeven maakte Tripaholic een video-update. De toppen worden nu elke dag dikker en zwaarder. Ondanks wat pH-schommelingen zijn de planten op de goede weg om een hele mooie oogst af te leveren.

 

Toen Tripaholic in de achtste week de trichomen van zijn Pineapple Express planten eens nader bekeek, merkte hij op dat er al behoorlijk veel amberkleurige trichomen waren. Met de microscoop erbij zag hij tot zijn verbazing dat de meeste trichomen al melkachtig en troebel waren en dus rijp voor de oogst. De trichomen rijpen sneller dan de toppen groeien.

In week negen begint Tripaholic met het spoelen van zijn planten met aangezuurd water en terpinator, een smaak verbeterende toevoeging. In week 10 staat de oogst gepland, het zijn echte filterkillers geworden met hun geur! Het ruikt bijna alsof de kweekruimte met overrijpe ananassen gevuld is.

Op dag 69 ging Pinapple Express nummer #2 om, op dag 72 en 73 nummer #1. Tripaholic is zeer blij met de soort en plant alweer een nieuwe ronde met deze strain. Hij concludeert dat het een heerlijke wietsoort is om in je kweekruimte te hebben.

(advertenties)