(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Pothead Sativa neemt de tijd om eens te vertellen wat zijn Cannabis Strain Testing 420 Project precies inhoudt, tegenwoordig is dat namelijk veel meer dan alleen wietsoorten testen. Wees trouwens niet bang dat je iets tekort gaat komen want aansluitend volgt uiteraard weer de gebruikelijke groene-CST420-porno.

Hallo en welkom bij een nieuwe episode van het Cannabis Strain Testing 420 Project. Ik ben Pothead Sativa en begin voor de nieuwe lezers eens met een woordje over ons project zelf. Wie zijn we? Wat doen we en hoe begon het nu bijna twee jaar geleden?

CSTP420 is opgericht in november 2015 met als voornamelijk doel het testen en beoordelen van wietsoorten op onze Facebook pagina. Al snel bleek dat het project succes had en veel zaadbanken bereid waren tot een samenwerking. Omdat het aantal volgers van de pagina al snel de lucht in schoot, kwamen er ook al snel verzoeken binnen van andere bedrijven die hun producten wilden laten testen.

Bijna twee jaar later testen we en schrijven we dan ook reviews over zo’n beetje alles dat met cannabis te maken heeft. Wietsoorten, zadenbanken, plantenvoeding, grondsoorten, led kweekverlichting, apparaten om hasj mee te maken en ga zo maar door. De kans dat wij een wietsoort of cannabisproduct voor jullie testen of hebben getest is dan ook best groot.

Onlangs teamden we up met de vrienden van Zamnesia voor een hechtere samenwerking en meer gerichter de beste top strains te testen die er te vinden zijn. We staan dus niet stil hier en blijven ons ontwikkelen om de beste reviews aan te bieden, en hopelijk kunnen we daarbij op jouw ‘like’ rekenen!

Gorilla Glue, nieuwe led en vergelijkende voedingstest

Zo! En dan gaan we nu verder met waar we het beste in zijn, en dat is natuurlijk het kweken van wiet 😉 In ons laatste verslag hier op CNNBS, ging het onder meer over de Gorilla Glue. Deze planten waren bijna klaar en zijn inmiddels gerooid, gedroogd, gecured en natuurlijk flink geproefd.

We konden uit de 16 planten een twee a drietal fenotypes onderscheiden. Ieder met haar eigen karakteristieken. De ene was wat donkerder van kleur dan de andere maar de geur en smaak van lag bij alle planten erg dicht bij elkaar. Wat dat betreft waren er geen echte uitschieters.

Wat opviel was dat de gemiddelde opbrengst per plant redelijk hoog lag. Ondanks dat we niet getopt, gefimd, gesnoeid of andere training toepasten haalden we toch mooi een gemiddelde opbrengst van 75 gram per plant, wat wij hier op CSTP420 uiteraard helemaal niet slecht vonden. Hieronder de drie fenotypes van de Gorilla Glue.

Nieuwe dames

Zoals jullie weten starten we na iedere ronde weer iets nieuws. Zo zijn we hier ondertussen gelukkige ouders geworden van een aantal hele knappe dames in wording! Dankzij de nauwere samenwerking met Zamnesia, hebben we de eer en het genoegen u voor te stellen aan de volgende nieuwe wietsoorten:

  • Shorline en Casey Jones van Devils Harvest Seeds
  • Blue Haze van Zamnesia
  • Aurora van Nirvana Seeds
  • Gorilla Cookie van Elev8 Seeds

Daarnaast testen we een nieuwe led-unit die binnen kwam voor review. Het gaat over de nieuwe IndoorLED die we binnen kregen via Culture Indoor. De led bestaat uit vier ledlampen van 120 Watt, samen dus 480 Watt aan kweeklicht. Als de lamp het goed doet zullen we hem nog veel rondes blijven gebruiken.

Uiteraard gaan we ook verder met de twee lampen van Magnus Light, de ML350’s. Daarmee draaien we nu dus onze derde inmiddels. De ML350 verast ons keer op keer door de snel zichtbare groei; na amper 14 dagen groeien is het steevast tijd voor de omschakeling naar bloei, en dat is best snel.

ML350 + Mills Nutrients + Shorline’s & Casey Jones = …

Tja, wat krijg je wanneer je twee ML350’s, de voeding van Mills en Shorline en Casey Jones wietplanten bij elkaar optelt? Het antwoord laat nog even op zich wachten want de planten staan nog in de groeifase. Ze staan in 3GAL potten van textiel (root-pouches) in 100% kokos. Dat wil ook zeggen dat we de dames vanaf dag één moesten voeden. Dat doen we deze keer met Mills Nutrients, we gebruiken de Start, A+B, Vitalize, C4 en de PK booster. Alle planten zijn één keer getopt en staan voor vrijdag op de agenda om op 12/12 te zetten zodat de bloeifase kan beginnen.

Blue Haze & IndoorLED

In de Black Box Silver tent van 1 bij 1 meter, houden we de vier Blue Haze dames en twee Gorilla Cookies maar voor die laatste twee gaan we een ander plaatse zoeken. De Blue Haze zal de eerste wietsoort worden onder de IndoorLED, ook hier gebruiken we de voeding van Mills. Momenteel staan de zes planten er pas een ruime week in, te merken is dat de planten een mooie diep groene kleur beginnen te krijgen en er gewoon heel gezond bijstaan. Het geeft me een licht voorgevoel dat deze ledlamp zomaar eens heel goed zou kunnen zijn.

BioQuant Agrostyle vs. Platinium Nutrients

De oplettende lezer weet dat we met de Gorilla Glue planten een vergelijkende test deden tussen de voedingslijnen van BioQuant en Platinum Nutrients. Ik vertel er jullie graag meer over. Acht planten stonden op de voedingslijn van BioQuant en 8 andere planten kregen van begin tot einde de voedings van Platinium Nutrients.

Ten eerste en merkten we in de eerste twee weken van de groeiperiode een hele snelle groei op. We kweekten 10+ nodes in amper 14 dagen tijd. Dit op een lichtregime van 24u licht en geen donkere periode.

De kant met Platinium Nutrients, waar we Monster X (mycorrhiza schimmels) toevoegden aan het drinkwater, deed langer met eenzelfde watergift als de BioQuant kant. Mycorrhiza schimmels zijn micro-organismen die samenwerken met de wortels en zo een netwerk van draden creëren, die in de grond helpen met het vervoer van allerlei voedingsstoffen en natuurlijk ook water. Meer uitleg hierover is te vinden op Wikipedia.

Verder waren er opmerkelijk weinig verschillen op te merken, we hielden ons aan het aangeraden voedingsschema van beide voedingslijnen en zagen dat het goed ging. Aan het einde van de rit, na het drogen en curen was het tijd om te wegen. Zowel kant A als kant B deed het hier mega goed met gemiddeld 75 gram droog per plant. Je zou kunnen zeggen dat beide voedingslijnen even goed zijn, al waren de planten die de Platinum voeding kregen wat steviger. Aan het einde hingen de takken van de BioQuant planten naar beneden door het gewicht van de toppen.

Buitenkweek 2017

Helaas is de zomer van 2017 weer veel te snel voorbij gevlogen voor ons kwekers. Wie er vroeg bij was zal het geluk hebben gehad om tot twee keer toe te kunnen oogsten. Wie wat later begon of wat tegenslag had met planten die niet wilden gaan bloeien, zullen het met één ronde en dus ook één oogst moeten doen. Mits toprot natuurlijk niet voor problemen zorgt.

Zelf hadden we niet echt de intentie om veel te doen buiten. We hadden wel een paar autoflowers staan die inmiddels al droog en wel te roken zijn. 

Sweet Tooth Autoflower van BSB Genetics zou 15% THC moeten hebben maar ik kan je zeggen dat dit ondanks dat toch wel lage getal een supersterk wietje is met de nodige kristallen, fruitige smaak en aroma’s. De Candy Kush van Auto Seeds wordt nog gecured, dus das nog even afwachten. Ze ziet er alvast als een smakelijke bud uit, dus dat zal ook vast niet tegenvallen.

Jawel, dat was het alweer mensen. Wanneer ik voldoende materiaal verzameld heb voor een nieuwe update, meld ik mij hier weer. Bedankt voor het lezen, ik hoop dat jullie genoten hebben en tot snel!

Pothead Sativa

(advertenties)