(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mocht je nog volop in de pret van het uitzoeken van je vakantie zitten, let dan even op waar je heen wilt komende zomer. Sommige streken kan je maar beter mijden, omdat er een meervoudige killer on the loose is. Uiteraard scoort Amerika traditioneel goed in deze lugubere Top 10 van Loslopende seriemoordenaars…Het mooie (nou ja) van seriemoordenaars is dat jij waarschijnlijk geen flauw idee hebt wie het is. Hun kracht is namelijk dat ze niet opvallen. Het kan iedereen zijn, overal en je zult ze nooit verdenken… De volgende 10 lopende-band-moordenaars kunnen in feite je buurman zijn, want ze zijn nog immer alive and very much kicking.

10. The Long Island Killer

Diverse afgelegen kustplaatsjes zijn in de afgelopen 15 jaar door de Long Island Killer gebruikt als dumpplaats. Omdat deze moordenaar al zoveel jaren actief is, heeft hij zijn technieken weten te verfijnen door een groeiend zelfvertrouwen. In het begin werden de slachtoffers in stukken gehakt en hun lichaamsdelen over verschillende locaties uitgestrooid. Zijn meer recente slachtoffers daarentegen werden intact gevonden. Ze zijn allemaal onbegraven gedumpt, onder dik struikgewas verstopt en heel dicht bij de weg. Volgens de FBI moordt de man met voorbedachte rade en zou het zomaar kunnen dat ie banden heeft met de politie, omdat hij duidelijk weet heeft van de politieprocedures. Hij is verder zeer goed bekend met de zuidkust van Long Island.

Aantal slachtoffers tot dusver: 10 tot 14

9. De homokiller van Zuid-Afrika

Negen homomannen zijn er het afgelopen jaar vermoord in Zuid-Afrika. Het lijkt er sterk op dat de killer de mannen op internet leert kennen, hun vertrouwen wint en bij ze thuis afspreekt. Homo-activisten hebben alle homomannen opgeroepen om extreem voorzichtig te zijn om vreemde mannen uit te nodigen. Na harde beschuldigingen van incompetentie, heeft de politie pas recent toegegeven dat de moorden onderdeel zijn van een onderzoek naar een seriemoordenaar. Zij gelooft ook dat bendes of copycat killers homo’s aanvallen in Johannesburg en Kaapstad. Drie verdachten zijn hiervoor inmiddels aangehouden. De moordserie gaat echter onverdroten voort…

Aantal slachtoffers tot dusver: 9

8. De moordenaar van Jennings

Het plaatsje Jennings in de Amerikaanse staat Louisiana verkeert in een horrorstaat sinds mei 2005. Sindsdien zijn er acht vrouwen vermoord aangetroffen, allemaal gedumpt in de buurt van achterafstraatjes. Alle vrouwen hebben twee zaken gemeen: ze hingen wat rond in een klein café in de slechtere buurten van de stad en ze hadden allemaal problemen met drugs. De inwoners zijn er heilig van overtuigd dat een van de lokale politieagenten betrokken is bij de moordpartijen. De geruchten hebben geleid tot ontelbare complottheorieën over doofpotten en vuile politiek. De politie heeft tot nu toe niet willen aannemen dat het echt om een seriemoordenaar gaat, omdat de vrouwen van verschillende rassen zijn en steeds op een andere sadistische manier om zeep werden geholpen. De vraag is hoelang men nog kan ontkennen…

Aantal slachtoffers tot dusver: 8

7. Edgecombe County moordenaar

We gaan lekker door in de USA, nu in Edgecombe County, Noord-Carolina. Tien zwarte vrouwen zijn daar sinds 2005 onvrijwillig verdwenen, van wie er negen inmiddels vermoord zijn teruggevonden. Alle vrouwen en een man (een travestiet die in stukken gehakt is) waren betrokken bij prostitutie en hadden een drugsverslavingsprobleem. De moordenaar, die ook bekend staat als ‘The Seven Bridges Killer’ is bijna zeker nog steeds actief. In 2011 werd Antwan Maurice Pittman veroordeeld voor een van de moorden. Sommigen geloven dat hij de seriemoordenaar is, maar de overgrote meerderheid van de mensen denkt van niet. De verbitterde inwoners vinden dat de politie veel te lang geen zak gedaan heeft, en wel vanwege de vijandelijke verhouding tussen de wetshandhavers en Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.

Aantal slachtoffers tot dusver: 10

6. De Kigali hoerenkiller

Sinds juli 2012 zijn er in de stad Kigali in Rwanda 15 prostituees op gruwelijke wijze vermoord. Ze werden allemaal gewurgd. In de brutaalste gevallen werden drie hoeren zelfs op klaarlichte dag afgemaakt, nadat ze met twee mannen hun huis binnengingen. Er wordt gespeculeerd dat de moorden verband houden met ruzies over geld, of mogelijk uit wraak zijn gepleegd na een besmetting met hiv/aids. De buren van een van de dode prostituees claimen dat er in haar buik de volgende woorden waren gekerfd: ‘Ik stop pas wanneer ik 400 hoeren vermoord heb’. De politie doet dit af als een gerucht. In september vorig jaar werden twee verdachten aangehouden, maar het onderzoek loopt nog steeds.

Aantal slachtoffers tot dusver: 15

serial killers

5. De Mexicali Ripper

Het aantal moorden op vrouwen in de stad Mexicali sinds 2008 toont zulke opvallende gelijkenissen dat de autoriteiten er inmiddels sterk van overtuigd zijn dat er een seriemoordenaar actief is, of zelfs meerdere seriemoordenaars. Er zijn zelfs speculaties dat de moorden het werk zijn van een complete familie! Van de vermoorde vrouwen waren er slechts twee geen prostituee of drugsverslaafde. In sommige gevallen werden de lichamen in stukken gehakt of gezaagd en op verlaten plekken gedumpt. De Mexicaanse autoriteiten zijn normaal gesproken schuw om toe te geven dat er een seriemoordenaar actief is, omdat het aantal moorden dat te maken heeft met de georganiseerde misdaad zo enorm hoog is. Pas in julie 2011 verklaarde de openbaar aanklager dat deze moorden niets met de maffia te maken hebben, maar het werk zijn van een gestoorde.

Aantal slachtoffers tot dusver: 44

4. De Smiley Face Killer

Hoewel er veel mensen zijn die het bestaan van de Smiley Face Killer beschouwen als een urban legend, trok het beangstigende aantal jonge mannen dat in de gehele VS verdronk toch de aandacht van de FBI. In alle van de meer dan 200 gevallen verdween er een jongeman na een avondje feesten om vervolgens enige tijd later verdronken te worden gevonden. De theorie van het lachende gezicht (smiley face) ontstond toen twee gepensioneerde detectives uit New York het bewijsmateriaal onderzochten en een graffiti-tekening van een smiley ontdekten op veel van de verdrinkingsplekken. Zij concludeerden dat de tekeningen, die in heel het land voorkwamen, geen toeval konden zijn maar het werk zijn van een seriemoordenaar. Onderzoeken van andere politiekorpsen ontkennen dit echter weer. Zij gooien het op alcohol als doodsoorzaak. Hoe dan ook, familie en vrienden van de slachtoffers zitten met veel vragen die niemand kan beantwoorden.

Aantal slachtoffers tot dusver: 200+

3. De Snelwegmoordenaar

Dit is een zaak waarin de seriemoordenaar niet een persoon is, maar wel eens een compleet bedrijf kan zijn. In 2004 startte de FBI het Snelwegonderzoek, nadat forensisch experts patronen hadden ontdekt bij lichamen van vrouwen die naast de autowegen van de Vs waren gedumpt. De meeste van de meer dan 450 slachtoffers waren betrokken bij prostitutie of hadden andere levensstijlen met een ‘hoog risico’. Ze werden opgepikt bij tankstations en wegrestaurants. Langeafstandschauffeurs werden direct aangemerkt als mogelijke verdachten en tot dusver zijn er tien verdachten aangehouden in verband met sommige van de moorden. Helaas blijven er honderden moorden onopgelost en er komen elke maand weer nieuwe zaken bij. Behalve truckers verdenkt de FBI ook andere mannen met een beroep waarvoor ze veel op de weg zitten van de moorden.

Aantal slachtoffers tot dusver: 450+

2. De Kindermoordenaar van Karachi

Een bijzonder kwaadaardige kindermoordenaar loopt los rond in Mobina Town, Karachi op het eiland Madagaskar. Dit jaar zijn er 5 kinderen verdwenen, waarvan er drie dood zijn teruggevonden. In 2012 werden acht op de tien vermiste kinderen vermoord en allemaal zijn ze ook verkracht en vreselijk gemarteld. De moordenaar liet zich zo meeslepen gedurende de moordpartijen dat sommige kinderen gevonden werden met al hun organen eruit gesneden en met opengereten nekjes. Volgens de Nationale Hulplijn op Madagaskar is er een scherpe stijging in het aantal ontvoeringen en moorden. Alleen al sinds januari zijn er meer dan 190 kinderen als vermist opgegeven.

Aantal slachtoffers tot dusver: 15

1. Predator of Ciudad Juarez

De Mexicaanse stad Ciudad Juarez wordt wel beschouwd als de gevaarlijkste ter wereld. Afgezien van het feit dat het de thuisbasis is van verschillende drugskartels, heeft de plek een lange geschiedenis van barbaarse misdaden tegen vrouwen. Sinds 1993 zijn er meer dan 500 vrouwen gestorven onder de handen van gewetenloze killers. Veel van die zaken zijn opgelost en de daders zitten in de bak, maar dat waren meestal kartelleden en leden vanandere misdaadgroeperingen. Iets of iemand die veel sinister is, is tot op de dag van vandaag actief. Ongeveer een derde van al deze moorden op vrouwen zijn zo goed vergelijkbaar dat ze eigenlijk alleen het werk kunnen zijn van een seriemoordenaar. Helaas is hij niet gevonden, dus de verdwijningen en moorden gaan door tot op de dag van vandaag…

Aantal slachtoffers tot dusver: 500+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(advertentie)