(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is ons een raadsel waarom hij zolang gewacht heeft, maar levende cannabis legende Tommy Chong – 78 jaartjes jong inmiddels – heeft nu ook zijn eigen cannabismerk: Chong’s Choice. Puur natuur wiet van de bovenste plank, vooralsnog alleen in Colorado!

Levende wietlegende

Met Tommy Chong stapt na Snoop Dogg, Willie Nelson, B-Real, Wiz Khalifa, Whoopi Goldberg en Bob Marley (to name a few) opnieuw een bekende Amerikaan in de cannabusiness. Alhoewel, Tommy Chong is eigenlijk zijn hele leven al actief in de cannabusiness natuurlijk! De meeste mensen zullen hem kennen van zijn legendarische stoner movies met partner Cheech (inderdaad, die Cheech & Chong films) en later van zijn rol als hippie Leo in ‘That 70’s Show’, de sitcom die nog steeds herhaald wordt op Comedy Central.

Echte wiet had Tommy nog niet

schermafbeelding-2016-11-23-om-11-44-45Ook leende Tommy Chong, geboren in 1938 in Canada, zijn bekende gezicht aan tal van producten, onder andere ook aan het Nederlandse Futurola dat vloeitjes (cones) en grinders maakt met zijn beeltenis. Maar echte wiet, dat had Tommy Chong nog niet.

 

Tot nu dan, want op het hoogtepunt van de legaliseringsgolf in de Verenigde Staten dropt de levende cannabis legende ‘Chong’s Choice’. Volgens de website Ganjapreneur is dit celebrity cannabis lifestyle brand  ‘het meest natuurlijke, biologische en lokale wietje dat de professionele stoner kon vinden in de Mile High State’. Want inderdaad, voorlopig alleen in Colorado.

Handgetrimde biowiet

Tommy Chong blij natuurlijk: ‘It’s a slam dunk because everyone wants pot, and everyone wants good pot.’ En wie beter dan Tommy om die topwiet aan de mensen te ‘geven’? ‘Ik ben de meest ervaren, ik heb de langste associatie met wiet, zelfs langer dan Willie Nelson!’

Nadat hij – naar eigen zeggen – zeventig legale wietkwekerijen in Colorado had bezocht, op zoek naar een geschikte partner die de Chong-wiet gaat telen, kwam Tommy uit bij Verde Natural. De baas daarvan is uiteraard ook blij dat Tommy Chong zijn uithangbord wordt. Rudy Ellenbogen: ‘Ons productieproces is consistent, van hoge kwaliteit, biologisch en natuurlijk. We oogsten wekelijks en trimmen alles met de hand.’

Van voorgedraaide joint to Chong coookie

schermafbeelding-2016-11-23-om-11-34-01In tegenstelling tot Leafs by Snoop, het wietmerk van Snoop Dogg dat alleen bij vestigingen van de ketenLivewell ligt, is Chong’s Choice wél te koop in alle medicinale en recreatieve marijuana dispensaries in Colorado. Vooralsnog gaat het dan om toppen, extracten, voorgedraaide joints (met het gezicht van onze held erop geprint) en THC strips. Met een andere partner van Verde Natural, The Growing Kitchen, wordt ook al gepraat over de lancering van een Chong cookie.

De rest zal volgen…

In de overige ‘legale’ staten in  de VS is trouwens wel een en ander van Chong’s Choice te koop, maar nog niet de wiet. Die mag wegens het landelijke verbod niet van A naar B vervoerd worden, dus zal Tommy per staat op zoek moeten naar een wietkwekerij om mee samen te werken. Maar wie Tommy een beetje kent – de man is niet vies van geld verdienen to put it mildly – hoeft zich ook daarover geen moment zorgen te maken.

Nee, laat die Tommy Chong maar schuiven mensen!

 

 

 

(advertenties)