(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bye-bye Amsterdam én bye-bye Colorado. Nadat de staat Nevada onlangs stemde voor legalisering van recreatieve cannabis – het had al de soepelste medicinale wietwet van de VS – laten ze er bepaald geen gras over groeien ook in Las Vegas. Eerste wapenfeit is het binnenhalen van de grootste cannabis cup van de USA!

Miljoenenstad wordt cannabis mekka

Soms zijn bepaalde cannabis ontwikkelingen helemaal niet zo verrassend. Neem het voornemen van ’s werelds grootste entertainmentpaleis Las Vegas. Al jaren loopt men zich daar warm om Amsterdam – en later Denver, Colorado – te beroven van de eretitel ‘cannabis capital of the world’. Het wachten was alleen nog op de formele goedkeuring door de kiezers. Nou, die stemden bij de laatste verkiezingen dus inderdaad voor ‘Question 2’ en vanaf 1 januari is recreatieve cannabis er ook volkomen legaal!

schermafbeelding-2016-11-29-om-13-35-01

Met de volledige legalisering van cannabis is ook het startschot gegeven om in rap tempo de status van miljoenenstad Las Vegas als het nieuwe mekka voor cannabis te maken. Zo werd de vijfde editie van de 1 week na de verkiezingen gehouden driedaagse Marijuana Business Conference & Expo – met 7.500 (!) professionals uit de cannabusiness – al een soort van gigantisch feest om de legendarische move te vieren.

Las Vegas heeft het nu echt allemaal

En zeg nou zelf: Las Vegas heeft natuurlijk ook alles in huis om Amsterdam en zeker Denver op te volgen. De zon schijnt er het hele jaar door (want woestijnklimaatje), er liggen talloze hotels, restaurants, cafés en casino’s en de halve entertainmentwereld komt sowieso al geregeld langs in de theaters en zalen aldaar. Voeg daar nog cannabis aan toe en je hebt een ticket to heaven, tenminste zo zien ze dat daarginds.

schermafbeelding-2016-11-29-om-13-22-57

‘POT LEGALIZATION IN NEVADA SPARKS FIRST-EVER U.S. CANNABIS CUP IN LAS VEGAS’, kopt het grootste en beroemdste wietmagazine van de VS nog geen drie weken na de verkiezingen. Tegenwoordig zijn er tientallen cannabis cups in Noord-Amerika, maar de allergrootste is de U.S. Cannabis Cup van High Times. En laat die dus voortaan naar Las Vegas gaan, waarbij er afscheid wordt genomen van Colorado. Eerder al verloor Amsterdam de wereldwijde cannabis cup van High Times aan Jamaica.

Zet in je agenda: 4 en 5 maart 2017 stedentrip Las vegas

Vanaf nieuwjaar gaat de nieuwe wietwet in en dat betekent dat iedereen van 21 jaar en ouder in Nevada – niet-ingezetenen en toeristen inbegrepen – er voortaan 1 ounce (28,35 gram) cannabis of 1/8 ounce concentraat (hasjolie) op zak mag hebben. Dat wordt dus een heel vette editie van de US Cannabis Cup, een evenement dat gemakkelijk 35.000 bezoekers per dag trekt.

Op 4 en 5 maart 2017 is het zover. Tickets zijn nu al te bestellen voor dit bij voorbaat spectaculaire evenement in Nevada, en kosten tussen de 20 en 420 dollar.

Jawel mensen, een stedentrip naar Las Vegas was nog nooit zo leuk als komend voorjaar 🙂

(advertenties)