(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je kan geen krant openslaan of website bezoeken, of je leest over het enorme tekort aan huizen in Nederland. Ongeveer 1 miljoen woningen moeten er in 10 jaar gebouwd worden, anders is de nood straks nog groter dan nu al het geval is. Behalve dat er te langzaam gebouwd wordt, het veel te lang duurt voordat vergunningen en dergelijke rond zijn en er een tekort aan materialen is, dreigt ook het stikstofgedoe de bouw van nieuwe huizen te belemmeren. Een en al ellende dus?

Nee hoor, de oplossing is eenvoudig eigenlijk: huizen bouwen van hennep! Neem het Belgische bedrijf IsoHemp Natural Building. Zij maken blokken voor de constructie van huizen van hennep – liefst 1 miljoen per jaar – onder de merknaam Hempro.

De grondstoffen (hennep, kalk en water) zijn 100% natuurlijke producten met een kleine ecologische voetafdruk. Bovendien wendt het bedrijf zich hoofdzakelijk tot lokale leveranciers om de koolstofvoetafdruk door transport zo minimaal mogelijk te houden. Ze beloven je zelfs een 100% hennephuis op de website en dat heeft zo zijn voordelen: duurzame, zuinige én koolstofvrije nieuwbouw op basis van natuurlijke materialen. Zeker nu…

Bouwen met hennep is snel, duurzaam, milieuvriendelijk en goedkoper

Je hoeft bijvoorbeeld helemaal geen ander isolatiemateriaal meer te gebruiken als je koolstofvrij bouwt met hennepblokken en bovendien gaat het ook nog eens razendsnel vergeleken met de meeste andere bouwmethoden. En ook lekker in deze tijden; je energiekosten zijn in een hennephuis stukken lager.

Volgens IsoHemp is hun vinding ‘een duurzame, betaalbare oplossing en creëren ze een gezond klimaat met een waar cocon-gevoel dat uw verwachtingen zal overtreffen’. Welja, laat eens zien dan hoe zo’n huis eruitziet en gebouwd wordt? Tuurlijk, komt ie:

Oh ja, je hoeft niet per se nieuwbouw te doen, ook je huis renoveren met hennep behoort tot de mogelijkheden…

(advertentie)