(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel Willie Wietman beschikt over een ruime CNNBS G-Kit Xl wonen er – door omstandigheden – toch slechts twee wietplanten in. Gelukkig gaan die wel als de spreekwoordelijke speer en bovendien krijgen ze binnenkort wat nieuwe speelmaatjes erbij. Ook gaat er één Mohammed – de beste indica volgens jullie, de CNNBS-lezers/kwekers – een speciale behandeling krijgen en wel met zonne-energie!

Vierde week in de Xl G-Kit

Het is de vierde week met de Mohammeds in de CNNBS G-Kit XL en in de G-Kit met verhogingsset. De twee dames in de G-Kit XL groeien rustig door in hun ruime villa. Doordat de dames maar met z’n tweeën zijn is de lucht wel wat aan de droge kant, met een gemiddelde luchtvochtigheid van 33 procent.

Met één van de Mohammeds is wel wat aparts aan de hand, maar daar straks meer over. Ze kunnen nog een een paar dagen genieten voor ze bezoek krijgen van nieuwe wietplantjes van de G-Kit met verhogingsset. De twee dames hebben een gemiddelde hoogte van 17 centimeter.

Naweeën

De eerste Mohammed is degene aan de linkerkant op de openingsfoto van dit artikel. Deze dames staat goed rechtop, alleen heeft ze hier en daar wat lichte vlekken in het blad. Dit zal ik de komende dagen even goed in de gaten houden om te zien of het niet erger wordt. Het kan zijn dat het nog wat naweeën zijn van de stroeve start.

Ik heb de binnenzon – de 315 Watt CMH – nog op dezelfde hoogte hangen als vorige week en deze staat ook nog steeds op 60 procent van zijn vermogen. Dit doe ik zodat ze niet te snel groeien en ik de andere Mohammeds erbij kan plaatsen. Als het dan lukt om ze op gelijke hoogte te krijgen, zou dit geweldig zijn.

De tweede Mohammed is natuurlijk de aan de rechterkant op de openingsfoto. Hier zijn de lichtvlekken in het blad wat beter te zien dan bij de eerste Mohammed. Ze zit iets voller in het blad. Maar er is nog iets vreemds met deze dame: ze heeft ineens geen top meer.

Waar is die top gebleven?

Op de plek waar de plant hoort door te groeien zit en eens een verdikking. Deze is vijf dagen geleden ontstaan. Het is net alsof iemand hem stiekem heeft weggeknipt, maar er zijn geen sporen van een schaar of knikken te zien. Ik moet ook wel heel stoned zijn geweest wil ik dat niet meer weten. De zijtakken hebben de groeitaak nu overgenomen. 

Ik heb de planten nog steeds onder het lichtschema van 18/6 staan ( 18 uur het licht aan en 6 uur het licht uit). De bewatering van de dames gebeurt om de dag en is 150 milliliter per keer volgens week 2 van het voedingsschema van Plagron.

Mohammed op zonne-energie

In de G-kit met verhogingsset en de mooie draaideuren groeien de jonge Mohammeds lekker door. Ik heb hier het Hans Paneel van 100 Watt in hangen en deze hangt 20 centimeter boven de kleine plantjes. Ik geef ze op het moment één keer per twee dagen 30 milliliter water. Ook in deze kweekkast houd ik het 18/6 lichtschema aan.

In de komende week zal ik de kleine wietplanten gaan verpotten en in hun juiste kweekkast plaatsen. En met een beetje geluk kunnen ze redelijk meegroeien met de ander twee Mohammeds. Eén van de Mohammeds zal achterblijven in de G-Kit met verhogingsset, deze zal ik dan gaan gebruiken voor het kweken op zonne-energie.

(k)weekvideo

Deze week zien we de kleine kiemplantjes in de G-kit met verhogingsset goed doorgroeien. De camera in de G-Kit XL stond helaas 90 graden gedraaid. Om je geen nekkramp te geven heb ik het beeld wat gedraaid en passend gemaakt. Bewonder en geniet.

Volgende week in mijn kweekavontuur: Ging het verpotten goed? Zijn de lichte vlekken erger geworden?

(advertentie)