(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Roerdalen, onthoud die naam. Of eigenlijk: vergeet die naam, want als het ergens in Nederland slecht toeven is voor wietplanten en hun eigenaren dan is het wel in deze Limburgse gemeente. Burgmeester Monique de Boer-Beerta (VVD) verklaart hoogstpersoonlijk de oorlog aan alle vredelievende buitenwiet kwekers: “Dit is absoluut niet normaal.”

Niks liberaals aan deze VVD’er

Tja, wie dacht dat men bij de zogenaamde liberalen van de VVD wel iets verlichter denkt over cannabis dan bij pak ‘m beet de christenen en de law & order fetisjisten van de PVV, komt dus bedrogen uit. Verantwoordelijk daarvoor en eenzaam aan de top van de politieke minkukels die ons land blijkbaar in overvloed heeft, staat sinds dit weekend VVD-politicus Monique de Boer-Beerta.

De 58-jarige burgemeester van Roerdalen, een gemeente in midden-Limburg met iets meer dan twintigduizend pechvogels, kondigt aan deze zomer keihard op te treden tegen iedereen die ook maar iets met een (laat staan meerdere) wietplanten doet. En ze haalt er ook nog heel veel media mee ook…

B&W van Roerdalen met in het midden de gek zelf…

Damocles in Roerdalen

Het is vooral de argumentatie waarmee De Boer-Beerta ons de stuipen op het kwekerslijf jaagt. ‘Gemeente Roerdalen vindt een veilige en gezonde woonomgeving belangrijk. Daar horen geen hennepplanten bij. Daarom zet de gemeente deze zomer in op de aanpak van hennepkweek in tuinen.’ Zo begint het staaltje war on drugs propaganda, waarvoor de Amerikaanse uitvinders daarvan a.k.a. presidenten Nixon en Reagan zich geenszins zouden hebben geschaamd in respectievelijk 1971 en 1980.

Om haar hersenspinsels ook in de praktijk handen en voeten te geven (denk aan wijkagentjes die plantjes uit de tuin komen rukken en zo), heeft de burgemeester de politie en boa’s opgedragen ‘om extra alert te zijn op hennepkweek’ en past de gemeente ook nog eens op korte termijn haar Damoclesbeleid aan. Dat laatste houdt in dat je nog sneller en onrechtvaardiger je huis uit kunt worden geflikkerd in Roerdalen als er ergens onverhoopt een stekje groeit.

De horror, de horror…

Waarom, waarom in godsnaam vraag je? Nou, god heeft er niets mee van doen, want die zit niet bij de VVD. Laten we Roerdalens wereldvreemde burgermoeder maar gewoon even citeren:

“Het kweken van hennep lijkt vandaag de dag normaal te zijn. Dit is absoluut niet normaal. Het is strafbaar. Ik maak me vooral zorgen om hennepplanten bij gezinnen met jonge kinderen. Ik maak me zorgen over hun veiligheid en gezondheid, maar ook over het strafbare gedrag dat in deze gezinnen als ‘normaal’ wordt gezien. Is dit het signaal dat wij willen afgeven aan toekomstige generaties?” – burgemeester Monique de Boer-Beerta  (VVD)

Met andere woorden en zoals de Telegraaf al fijntjes meldde: er wordt dus niet één wietplant meer getolereerd in Roerdalen. Behalve boa’s en politieagenten die extra waakzaam zullen zijn en een aangescherpt Damocles-zwaard dat boven de inwoners hangt, roept de gemeente ook diezelfde inwoners nog eens op om mensen die zich tóch aan wiet(planten) vergrijpen erbij te lappen via Misdaad Anoniem.

Tja, zoals al gezegd in de kop van dit nieuwsbericht en nog maar eens ter afsluiting ook: het is simpelweg de allerslechtste plek voor wietliefhebbers. Mijden als de varkenspest dat Roerdalen!

[openingsbeeld: papi8888/Shutterstock]
(advertenties)