(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De wietplanten van Willie Wietman hebben er wel eens beter uitgezien. Na een vergeten waterbeurt vorige week waren de zaailingen op sterven na dood. Voor de weekvideo had Willie een wonderbaarlijk herstel voor ogen, maar dat pakte helaas anders uit. Goed, soms zit het mee, soms tegen maar Willie Wietman geeft in ieder geval nooit op, lees maar mee…

Het is de tweede week sinds de Mohammeds in de CNNBS G-Kit XL staan maar de week ging niet zo goed. Nou ja, het ligt eraan hoe je het bekijkt. Van de vijf Mohammeds in de G-Kit XL hebben zeker twee het overleefd en is er één twijfelgeval. Het was deze week ook extreem warm en de hitte was ook in de kweekkasten doorgedrongen. De temperatuur in de CNNBS G-Kit XL liep zelfs op tot 38 graden Celsius. De hoge temperaturen zijn niet goed geweest voor de kleine Mohammeds, die al een slechte start hadden.

Van de drie Mohammeds die nog in leven zijn gaat het met twee redelijk goed. Ze zijn niet erg veel gegroeid deze week maar hun bladeren zijn gelukkig wel weer groen, en ze staan netjes rechtop. Met de derde gaat het minder goed. De extreme hitte heeft haar denk ik toch de das omgedaan. Maar er is nog wat groen blad, dus ik geef de moed niet op.

De overige twee Mohammeds hebben het helaas niet overleefd. Deze stonden er al erg slecht voor toen ik met de reddingsactie begon. Ik had daarom ook de camera op deze dames gericht, om hopelijk een mooi en wonderbaarlijk herstel vast te kunnen leggen. In plaats daarvan is het een time lapse van de ondergang van de twee geworden. Dit had ik nog niet eerder gefilmd, dus toch nog een klein pluspuntje.

Voor deze twee kleine plantjes is de extreme warmte van afgelopen week helaas te veel gebleken. RIP

Slecht plan…

Ik heb de CNNBS G-Kit XL deze week ook van luchtfilters voorzien, zoals ik twee weken geleden ook bij de standaard G-Kit had gedaan. Ik moest de kamer toch opnieuw inrichten in verband met de verhuizing van de andere kweekkast, en dit leek me een goed plan. Het ging echter bijna goed mis, na het aanbrengen van de filters op de luchtinlaat. Dan deed ik de afzuiger aan op stand één en dat ging goed, alleen begon de kast wel te huilen alsof ik in een spookhuis zat. Toen ik naar stand twee ging kwam er een probleem met de achterwand; deze stond bol naar binnen toe. De kast stond op het punt te imploderen! Ik zat gelukkig naast het stopcontact en kon de stekker er snel uittrekken. Dit was dus geen goed plan voor de G-Kit XL !

Binnen kweken op zonlicht

Zoals ik vorige week vertelde, heb ik de Space Bucket (een oude regenton) verruild voor de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Maar in deze kast ging het deze week helaas niet veel beter. Ook het plantje dat hier stond heeft de week helaas niet overleefd. Ook hier liep de temperatuur in kast te hoog op. Dit bleek ook voor deze jongedame te warm. Ik hoop dat dit voor de toekomst is opgelost doordat ik de kasten nu in twee aparte kamers heb gezet. Dit was sowieso nodig in verband met het kweken op zonne-energie project.

Om de kweekkast op de zonnepanelen aan te kunnen sluiten heb ik de G-Kit voorzien van nieuwe bedrading, en heb ik de lamp al boven in kast opgehangen. Deze is dus al klaar voor het project. Nu alleen de plantjes nog… Hiervoor kreeg ik de nieuwe Mohammed zaden dinsdag al binnen maar ben er pas zondag mee aan de slag gegaan. Het was eerder deze week gewoon te warm en ik wil m’n volle liefde en aandacht aan deze zes geven. Ik heb de zaadjes nu de eerste 24 uur in een kopje water laten voorweken.

(k)weekvideo

Deze week is de deels mislukte reddingsoperatie te in de video te zien. De kleine Mohammeds in de video hebben het helaas niet overleeft, dus een waarschuwing is misschien op zijn plaats. Sommige cannabisliefhebbers ervaren de beelden als schokkend, dus kijken op eigen risico!

Volgende week onder meer in mijn kweekavontuur: leven de drie Mohammeds nog steeds? Zijn de nieuwe zaadjes uitgekomen?

(advertenties)