(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Records zijn er natuurlijk om ooit weer verbroken te worden en dat is afgelopen week prima gelukt in Vilasar de Mar, nabij Barcelona. Nooit eerder namelijk nam de politie zoveel gedroogde wiettoppen – klaar voor de verkoop – in beslag: 3.500 kilo! 

Nieuw Spaans record

Niet voor niks geeft de Guardia Civil, die samen met de Policía Nacional de actie uitvoerde in de provincie Barcelona, de video de titel ‘Aprehendido en Barcelona el mayor alijo de marihuana en España’ mee. Een nieuw nationaal record daarginds kortom, maar niet eentje waar ons soort mensen blij van wordt.

Het onderzoek naar het ‘kartel’ zoals de politie de mensen van het opgerolde wiethandel onomwonden noemt, begon al in maart 2021. Het betrof een groot bedrijf met 32 hectare dat officieel geregistreerd staat als een industriële producent van hennep voor CBD. Nou, dat bleek net effe anders te liggen in de praktijk.

Enorme omvang illegale wiethandel

De hennepvergunning van de Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios bleek een dekmantel voor grootschalige wiethandel en dan bedoelen we ook GROOT. Neem die 3,5 ton kant-en-klare toppen. Als we voor het groothandelsgemak even uitgaan van 5.000 euro per kilo dan is alleen dit al goed voor een omzet van 17,5 miljoen euro!

Maar de toppen zijn hier nog maar het topje van de bekende ijsberg. De autoriteiten namen nog veel meer in beslag, zoals machines om hasjblokken mee te persen en een kwekerij met meer dan honderdduizend (!) wietplanten. De hele operatie werd beveiligd met 100 camera’s die 24/7 draaiden, meldt de Guardia Civil ook nog. Geen wonder dat het woord fraude ook regelmatig voorkomt in het politiebericht…

Nou ja, nog even kijken naar deze real life horror dan maar, meer rest er inmiddels ook niet van:

(advertentie)