(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Luidkeels antwoordden wij ‘JA!’ op de vraag of wij één van de twee exclusieve Smoke Session XL’s wilden meemaken. De kans om gratis en voor niets de lekkerste wiet en hasj van Nederland te samplen krijg je immers niet elke dag. CNNBS reisde daarom op een – wederom – regenachtige woensdagmiddag af naar coffeeshopamsterdam op de Haarlemmerstraat in onze hoofdstad en werd er apestoned. 

Zwaar werk

Potverdorie wat is ons werk af en toe toch zwaar geweldig! Je kunt je voorstellen dat wij bij CNNBS geen twee keer hoefden na te denken over onze uitnodiging voor Amsterdam Genetics’ Smoke Session XL. Een groots aangekondigd en zeer exclusief evenement in de Amsterdamse binnenstad, gehost door zadenbedrijf Amsterdam Genetics.

Coffeeshopamsterdam (de voormalige Dampkring), het decor voor de Smoke Session XL.

Twee extra grote smoke sessies werden er gepland in coffeeshopamsterdam (de voormalige Dampkring op de Haarlemmerstraat) op woensdag 10 december. In totaal waren daar maar 40 plaatsen voor te vergeven, die allemaal snel werden gevuld. Logisch als je beseft dat je bij deze rooksessies GRATIS kon proeven van de lekkerste wiet en hasj die er in de hoofdstad te krijgen is. Niet een beetje trouwens, zo leerden wij door onze aanwezigheid. Er gingen zóveel Volcano vaporizer-zakken in de rondte, dat onze gouden longen flink op de proef werden gesteld.

Ploegwissel

Bij onze aankomst verzamelde de vorige ploeg nog even de moed om de shop te verlaten, wat ogenschijnlijk niet erg rap ging. Een rondje door de ruimte maakte snel duidelijk waarom: er was al zo’n 15 gram wiet en hasj door de groep verorberd. In amper twee uur! Dat geeft de burger die nog moet, moed, zullen we maar zeggen.

De vorige ploeg verzamelde nog even de moed om de shop te verlaten

De tafels werden snel door het bedienend personeel vrijgemaakt van lege vaporizer-zakken en afgescheurde filtertips, terwijl de volgende groep bezoekers langzaam binnen druppelde. Deze mensen benutten hun tijd goed – met het draaien van een jointje bijvoorbeeld. Misschien is dat het effect van de shop, want ook wij kunnen de drang niet weerstaan om alvast een puur jointje klaar te leggen alsof we niet straks bergen gratis wiet te roken krijgen.

Niet iedereen wachtte op de gratis wiet, diverse bezoekers begonnen direct bij binnenkomst uit hun eigen stash te draaien.

Tony – THC sommelier – Balboa

De gastheer en absolute ster van de show: Tony THC Sommelier Balboa. Een bekend gezicht in de Amsterdamse coffeeshop-scene en sommelier bij de reguliere – kleinere – smoke sessies die coffeeshop Boerejongens dagelijks organiseert op de Utrechtsestraat; waar deze XL sessies op gebaseerd zijn. Inschrijven voor deze reguliere sessies kan gemakkelijk online, alle info hierover vind je op de speciaal hiervoor ingerichte Facebook-pagina.

Na alle bezoekers warm welkom te hebben geheten gooit Tony de spreekwoordelijke vlam in de pijp. Want hoewel er wel joints gedraaid en gerookt mogen worden, neemt iedereen genoegen met de grote met damp gevulde zakken van de Volcano vaporizer – en daar komt geen vlammetje aan te pas. Bijna constant staan er tegelijkertijd twee apparaten hun zakken vol te blazen met smakelijke wietdamp. Uiteraard legde Tony voor de groentjes onder ons even uit hóe je deze verdamper-zakken nu eigenlijk gebruikt:

Ook stak Tony een kort betoog af over het verschil tussen verdampen en roken. Zelf rookte hij altijd Nederlandse stijl joints, met tabak, maar sinds kort doet hij dat niet meer. Nu gebruikt hij vooral de Volcano vaporizer, maar joints blijft hij het lekkerst vinden. Die rookt hij dus tegenwoordig puur – om ‘zo lang mogelijk te blijven leven’, zegt hij. Hij drukt iedereen op het hart te overwegen om te stoppen met tabak en over te stappen naar pure wiet. Een nobele boodschap die wij absoluut ondersteunen.

Apestoned met Gorilla Banana Kush

De eerste wietsoort op het menu – het voorgerecht – was de Gorilla Banana Kush. Een enorm smakelijke indica-dominante hybride die haar naam meer dan eer aan deed. Bij de lagere vaporizer-temperatuur bleek namelijk de zoete bananensmaak overheersend en hogere temperaturen onthulden meer het intense kush-aroma van Gorilla Glue. Door te spelen met deze verdamp-temperaturen wordt het complexe smaakprofiel van zo’n exotische soort pas écht duidelijk, hebben wij hier gemerkt.

Het voorgerecht: Gorilla Banana Kush.

Binnen 40 minuten zagen wij meer dan twintig vaporizer-zakken voorbij komen. De bedoeling was een preciezer aantal te geven, maar ja. Na aan een stuk of twintig van die dampzakken te hebben gehesen raak je de tel gemakkelijk kwijt. Andere bezoekers raakten wel meer kwijt dan de tel, zo bleek, en nog in het eerste uur werd de eerste superstoner gespot.

‘We hebben er één!’

Deze jongeman zag er bovengemiddeld stoned uit en dat vond Tony reden genoeg om hem nog een niveautje hoger te brengen. Dit gebeurde met een Tony THC-bomb: het laatste beetje uit de vaporizer-zak, met kracht in de longen gespoten door de THC sommelier.

Na dit schouwspel beginnen steeds meer oogjes te hangen en wordt het stiller en stiller op de bovenste verdieping van de Amsterdamse coffeeshop. De indica doet haar werk en bezoekers zakken steeds dieper weg in de comfortabele banken van de shop. ‘The faces are to stoned’, zegt Tony, dus werd het de hoogste tijd om over te stappen naar een sativa en de boel wat op te wekken.

Sativa & hasj-blocks

Vanaf dat moment werden de lege zakken verzameld om te vullen met smakelijke Super Lemon Haze-damp. Achter elkaar door kwamen deze dampzakken voorbij, die hier en daar inmiddels wel ongedane zaken van eigenaar wisselden. Niet iedereen lurkte meer even enthousiast aan de bags, maar dat hóefde natuurlijk ook niet. Tony waarschuwde bezoekers al aan het begin van de sessie om niet over hun eigen grens heen te gaan. Verstandig, want het moet natuurlijk wel leuk blijven – en zo bleef er meer over voor ons!

Super Lemon Haze, wie is er niet mee grootgebracht?

Omdat de tijd nu langzaam begon te dringen werd er haast gemaakt met het te roken spul. De Super Lemon Haze leek er sneller doorheen te gaan dan de Gorilla Banana Kush, waarschijnlijk omdat deze lichter van smaak en effect is en daarom makkelijker wegdampt, en dat was in dit geval geen probleem. Er was namelijk nog een toetje – 24k kush hasjblock!

Deze hasjblocks zijn Amsterdam Genetics’ paradepaardje en in de verste verte niet te vergelijken met je standaard Marokkaanse hasj. De blocks worden namelijk gemaakt van stevige commerciële wietsoorten en hebben daarom niet het gebruikelijke effect. De block smaakt intens naar de wiet waarvan deze geproduceerd is, maar omdat de werkzame stoffen erin geconcentreerder zijn dan in het wietje zelf, is de hasj ook potenter dan de wiet waarvan deze gemaakt is.

Gemeenschapsgevoel

Tony prees op het einde van de sessie de vredelievende cannabis-gemeenschap. Iets waar wij een mooi voorbeeld van meekregen tijdens de Smoke Session XL. Een bezoeker had namelijk de ochtend voor de sessie brownies – zonder THC – gebakken om mee te nemen naar de shop. Toen de hele groep stilaan naar Narnia verdween trok deze held twee bakken zoetigheid uit z’n rugtas, en kreeg zo in no-time de hele zaal weer aan de praat.

Een schoolvoorbeeld van de vredelievende cannabis-gemeenschap. Deze bezoeker had ’s ochtends (THC-loze) brownies gebakken voor bij de sessie; en hij had genoeg voor iedereen!

Hierna was niet alleen de hasj en wiet, maar ook de koek op. Licht zwevend banen we ons een weg door een donker Amsterdam, op weg naar een flinke maaltijd en een goede nachtrust. Werkdagen zoals deze hebben we maar al te graag.

[Afbeeldingen: CNNBS]
(advertentie)