(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We moeten nog even terugkomen op het drugskamerdebat van vorige week dinsdag. De bijdrage van de christelijke fundi’s van de SGP was ons eerlijk gezegd ontschoten, maar dat is volledig ten onrechte. Want de mannenbroeders blijken wel degelijk humor te hebben – “wethouders staan te popelen om wiethouders te worden” én komen met een uiterst originele aanvulling op de proef met staatwiet: géén wiet!

 

Christenen houden niet van drugs (zeggen ze)

Er wordt heel wat af gebakkeleid in de Tweede Kamer en al helemaal als het over drugs gaat, waartoe de politici onze cannabis ook rekenen. Met name de christelijke partijen schreeuwen moord en brand als het om de duivelse gevaren gaat die wiet met zich meebrengt. Regeringspartij CDA, de grootste christelijke fractie in de Nederlandse politiek, wil simpelweg alle coffeeshops sluiten. De ChristenUnie, ook al in de regering van Rutte, wil het gedoogbeleid volledig afschaffen en alle drugsgerelateerde criminaliteit met wortel en tak uitroeien, zo lezen we op de CannabisKieswijzer.

Origineel voorstel van SGP-mannenbroeder Roelof Bisschop: hou ook een proef met helemaal geen wiet in een aantal coffeeshop gemeenten!

Blijft over de SGP, de strengste aller christelijke partijen. Een partij waar ze ongeveer twee jaar geleden voor het eerst een vrouw een politieke functie hebben laten uitoefenen en dat ging dan nog beslist niet zonder slag of stoot. Nee, met de mannenbroeders van de SGP is het kwaad kersen eten, laat staan een blow roken…

Het SGP Journaal, dat is andere koek

Maar wat schetst onze verbazing als we – puur vanwege vakmatige interesse – eens het SGP Journaal bekijken, het eerste van 2019 nog wel. Dan blijken deze christenen – staatkundig gereformeerden om precies te zijn – ook niet direct fan van wiet – zo zou de proef met staatswiet mensen van overheidswege van harte aanmoedigen om drugs te gaan gebruiken, terwijl men ons nou net van de alcohol, sigaret en kroket probeert af te krijgen godverdomme nog aan toe – maar voert humor toch de boventoon in hun religieus gevoede afkeer.

Kijk maar!

Wiet versus geen wiet

SGP-woordvoerder Roelof Bisschop (what’s in a name) draait de zaken namelijk eens volledig om. Als het kabinet wil onderzoeken wat staatswiet voor effect heeft op o.a. criminaliteit en volksgezondheid, moet er dan ook niet een experiment komen met GEEN WIET in een aantal coffeeshop gemeenten, om te zien wat dát voor effect dat op criminaliteit en  gezondheid heeft?!

Geen spijker tussen te krijgen en geloof ons, we hebben het geprobeerd…

[openingsbeeld:   Image seller in w/Shutterstock]
(advertenties)