(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vonnisklant. Zo leer je nog eens wat nieuws van de officiële politieberichten. Een vonnisklant is dus iemand die thuis bezoek krijgt van Oom Agent omdat ie nog een straf moet uitzitten na een gerechtelijke uitspraak. En in het geval van deze Brabander veroorzaakt dat bezoek nog veel meer onheil: kilo’s wiet down the drain!

 

Geen boter bij de vis

Vraag ons eenvoudige zielen niet hóe het kan, maar blijkbaar kan je in Nederland door een rechter veroordeeld worden voor een misdrijf en daarna gewoon vrij als een vogeltje verder gaan met je (criminele) leventje en de opgelegde (cel)straf volstrekt negeren. ‘Boter bij de vis doen’ is dus geen spreekwoord dat bij Justitie veel aanhang kent, zoveel is wel duidelijk.

Maar omdat het zelfs justitie en politie in dit softe kikkerlandje te ver gaat als iemand helemaal geen boetedoening doet voor zijn (wan)daden, bestaat dus het begrip VONNISKLANT. Het kan zo naast die andere unieke Nederlandse woorden als apartheid, gezellig en gedoogbeleid.

Daar was ie weer hoor, de roemruchte ‘sterke henneplucht’ die politieagenten bovengemiddeld vaak ruiken en die tot de ondergang van talloze kwekerijen en kilo’s heeft geleid… [beeld: pedro alexandre teixeira/Shutterstock]

Ja hoor, de sterke henneplucht

Hoe dan ook, vrijdagmiddag toog de politie in Breda richting een woning in de wijk Heuvel. De reden was dat de 43-jarige bewoner te boek staat als een vonnisklant. In dit geval had de Brabander nog 7,5 maand celstraf ‘tegoed’ van de staat.

Midden op de middag – vadertje tijd geeft 14:15 uur aan – bellen de dienders aan bij de vonnisklant. Die blijft in de woonkamer zitten en opent niet zelf de deur, dat doet een 48-jarige man. Als de politieagenten willen beginnen met het opdreunen van de ‘we komen je halen omdat..’ riedel, ruiken ze ineens de fameuze ‘sterke henneplucht’!

En ook al blijven politie en justitie hardnekkig volhouden dat we met hennep van doen hebben, het is geen hennep maar wiet (of anders cannabis). Lees anders ons artikel van vorige week nog maar eens: ‘Dit is het verschil tussen hennep en wiet‘, dan ben je alvast beter geïnformeerd dan de doorsnee smeris.

Kaalgeplukte vonnisklant

Maar dit terzijde, terug naar Breda. Naar die sterke wietlucht dus, die uit een naastgelegen kamer blijkt te komen. De politie: “Daar stonden enkele bigshoppers die gevuld waren met gedroogde henneptoppen”.

Moet je natuurlijk niet doen hè, boodschappentassen vol wiet laten slingeren als je als vonnisklant te boek staat.

Beide Brabanders worden aangehouden, de rechter-commissaris wordt ingeschakeld, er draaft een officier van justitie op en de complete woning wordt vervolgens doorzocht. De politiebuit? Een fijne Rolex, 1.050 euro aan contant geld en 11,8 kilo wiet.

[openingsfoto:  OneSideProFoto/Shutterstock]
(advertenties)