(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je in Nederland of België ook graag wat lekkers te dabben hebt, kun je daarvoor in de meeste coffeeshops nog niet terecht. Liefhebbers maken daarom zelf hun Butane Honey Oil (BHO) met een simpele extractor en een bus butaangas. Op Spannabis zagen we echter een schoner en beter alternatief voor het aanstekergas. 

Het is zonder twijfel de meest eenvoudige manier om een cannabisconcentraat te maken; meer als een extractorbuis en een bus butaangas heb je er niet voor nodig. Alleen ontbreekt het vaak nog aan een degelijke vacuümoven en de juiste kennis om de onzuiverheden uit het butaangas ook uit het concentraat te krijgen, waardoor de BHO die je op deze manier maakt niet van de allerpuurste en schoonste kwaliteit is.

KnipselDimethyl ether

Dexso’s Organic Degreaser is een schoner alternatief voor het aanstekergas. Het zit in een gewone spuitbus net zoals butaangas en je kunt het oplosmiddel dus op dezelfde gemakkelijke manier in een extractorbuis spuiten. Het werkt exact hetzelfde dus, maar het oplosmiddel is niet butaan maar dimethyl ether. De superieure structuur van de dimethyl eter moleculen zorgt voor een groter extractiespectrum van oliën en harsen dan butaan. Hierdoor extraheert Dexso veel meer concentraat dat ook nog eens van een betere kwaliteit is en een betere smaak heeft.

Niet giftig

Het pure dimethyl ether in Dexso’s spuitbussen is niet giftig en onschadelijk voor het milieu. Dimethyl ether wordt om deze reden ook in de voedselindustrie als oplosmiddel en in de farmaceutische industrie voor verschillende toepassingen gebruikt. Dexso Organic Degreaser bevat voor 99,99% pure dimethyl ether en zelfs de 0,01% aan onzuiverheden zijn niet giftig of toxisch.

Het is het ultieme oplosmiddel voor thuisgebruik, het lost de cannabinoïden en terpenen bijna onmiddellijk op waardoor je minder van het oplosmiddel nodig hebt en daarbij een schoner en lekkerder concentraat overhoudt. Omdat de verdampingstemperatuur van Dexso een stuk lager ligt als die van butaan, verdampt het spul sneller wat het hele extractieproces ook met ettelijke uren verkort. Ook is dimethyl ether minder brandbaar en minder explosief dan butaangas. Hoewel het nog steeds buiten of in een goed geventileerde ruimte gebruikt dient te worden is Dexso daarmee ook een stuk veiliger dan butaan.

Je kunt Dexso’s Organic Degreaser zogezegd gewoon gebruiken in de extractorbuis die je al hebt, maar Dexso verkoopt zelf ook een state of the art extractorbuis van Zwitserse kwaliteit. Wat een bus Dexso precies kost weten we niet maar er staan twee Nederlandse groothandels op de site. Ga voor meer informatie naar Dexso.com

(advertentie)