(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Soms zit het mee en soms zit het echt wel tegen. Maar hoe ziek is het niet als je door toedoen van zo’n laag-bij-de-grondse anonieme tipgever je hele handel kwijtspeelt? In dit geval in Schiedam dus, waar een enorme hoeveelheid wiet zomaar in handen van de politie valt.

Nederland klikland

Het blijft ons verbazen hoe weinig de ene Nederlander de andere Nederlander iets – zeg een zwart verdiend zakcentje of zo – gunt. Kliklijnen zijn nergens ter wereld zo’n eclatant succes als hier tussen de dijken en Duitse grens.

Met name wietkwekers moeten tegenwoordig zeer beducht zijn op klikspanen die hen het groei/bloeilicht in de ogen niet gunnen. Komt natuurlijk mede doordat onze autoriteiten zulk klikspanen-gedrag flink aanmoedigen en faciliteren. Je kan namelijk geen politie-pagina openen op de sociale media of internet zonder iets in deze trant na een berichtje over wiet (wat de politie hardnekkig hennep blijft noemen trouwens):

Zelf gecreëerd monster

Met dit soort teksten wordt de ‘brave burger’ niet alleen aangespoord om een wietteler eenvoudig te verlinken, er wordt ook bewust angst gezaaid door woorden als ‘veel geweld’ te gebruiken.

Terwijl het hele cannabisverbod als je het zuiver feitelijk beschouwd niet veel meer is dan een door de overheid zélf gecreëerd ‘crimineel monster’, dat de facto echter nog het meeste weg heeft van een soort permanente werkverschaffing voor politie- en justitie-ambtenaren.

Soit. Dankzij zo’n roemruchte ‘anonieme tip’ is er iemand heel erg pissed off in Schiedam, dat staat vast.

Politiekiekje van honderden kilo’s wiet in Schiedam

‘Zilveren zakken vol hennep’

Dinsdag gingen dienders na de tip op weg naar de woning in de wijk Nieuwland. Er was niemand thuis (geluk bij een gruwelijk ongeluk), maar dat belet de politie natuurlijk niet de toegang. Wat ze daar aantroffen? We citeren even de politie:

‘Agenten, die na het krijgen van de anonieme tip, de woning in gingen, stuitten op een huiskamer vol enorme boodschappentassen, gevuld met zilveren zakken vol hennep. Het ging in totaal om 264 kilo hennep.’

Ook dankzij eerder genoemd cannabisverbod en bijbehorende heksenjacht op wiettelers zijn de prijzen van een kilootje op de groothandel/tussenmarkt de pan uitgerezen. De schade voor de – nog niet gepakte – eigenaar van deze flinke partij in Schiedam bedraagt dus minstens één miljoen euro, en als het echt een goed wietje was bijna het dubbele…

Of er hierdoor 1 joint minder gesmookt wordt is een vraag die je natuurlijk niet moet stellen aan de breindode uitvoerders bij politie en justitie, die hebben hun statistieken tenslotte weer dik in orde!

[openingsbeeld:  Prazis Images/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)