(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een fraai staaltje in cannabis verenigde Vlaams-Nederlandse broederliefde is in de kiem gesmoord. En op niet mis te verstane – sommigen zouden wellicht ‘tragikomisch’ als bijvoeglijk naamwoord gebruiken – wijze ook, zo leert de zeer recente geschiedenis ons.

459 dames in een Brabants huis

Wiet kweken laat alle grenzen verdwijnen en aldus is het anno 2017 heel goed mogelijk dat een 28-jarige Belg uit Antwerpen en een 30-jarige Nederlander gezamenlijk in Brabant aan het werk gaan met geestverruimend groen. Om precies te zijn in een huis in Opwijk dat dus voor de goede orde in Vlaams-Brabant ligt en niet in Noord-Brabant zoals Brabant nu eenmaal boven de grens heet, vanuit Vlaams-Brabant gezien dan toch zeker.

[illustratie: Janna Golovacheva/Shutterstock]

Hoe dan ook, de Belg en de Nederlander pakten de zaken in Opwijk voortvarend aan, met name door 459 dames aan te planten. In België is dat dus gelijk ook 459 keer de toegestane hoeveelheid wietplanten die zonder represailles in huis mogen worden gehouden.

Stom toeval

Wat de heren dan weer geenszins wisten (anders had je dit hele verhaal niet eens gelezen want dan was het dus niet gebeurd), was dat de politie hen in de smiezen had. Sterker nog; dat de politie vorige donderdag ‘vaststellingen aan het doen was’ in hun woning a.k.a. wietplantage!

En alsof de duivel ermee speelt – of is het Duvel hier – nét op het moment dat de flikken daarbinnen dingen aan het veststellen waren, reden de Belg en Nederlander nietsvermoedend de oprit op…

Nog meer wietplanten

Waar de politie eerst nog dacht dat er wellicht en toevallige voorbijganger of buurman kwam kijken wat er gaande was, bleek het gewoon de gezochte hoofdprijs zelf te zijn die voor de deur parkeerde.

Wat heet, als bonus op die hoofdprijs bleek het cannabisduo nog eens 104 wietplanten in hun auto te hebben liggen! Een heterdaadje was nog zelden zo heet zogezegd…

De politie en het parket Halle-Vilvoorde zitten vanzelfsprekend bovenop de zaak, dus hun broederliefde kunnen de ongewilde hoofdrolspelers wellicht nog voortzetten ook, al zal het voor een tijdje vanachter de tralies zijn.

[openingsbeeld: Philip Bird LRPS CPAGB/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)