(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mars Hydro staat al jaren bekend als een LED producent met een uiterst scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Vooral de Quantum Boards LED kweeklampen doen het uitstekend en vinden gretig aftrek. Met de nieuwe en dimbare SP 3000 met Samsung én Osram diodes zet de fabrikant een stap richting een nóg betere kwaliteit. 

Als je de ontwikkelingen in LED-land ook maar een klein beetje hebt gevolgd de laatste jaren, dan weet je dat Mars Hydro in die tijd enorm gegroeid is. Vanaf het begin heeft het merk zich in de markt gezet als een merk met een sterke prijs-kwaliteitverhouding, waardoor de Mars Hydro lampen altijd een aantrekkelijke keus zijn geweest voor de prijsbewuste thuisteler.

SP 3000

Sinds hun eerste Quantum Boards lijkt het erop dat Mars Hydro echter een stap richting de high-end LED-fabrikanten zet, al zijn hun prijzen meestal een stuk scherper. De nieuwe Mars Hydro SP 3000 is helemaal een paradepaardje. Met 952 van de beste Samsung en Osram diodes, dimfunctie en ingebouwde passieve aluminium koeling is deze dimbare en koppelbare 300 Watt LED een regelrechte high-end kweeklamp. Maar laten we eerst de video en de lamp zelf even bekijken.

Met de SP 3000 (de opvolger van SP250, Mars Hydro’s bestseller uit 2019) maakt Mars Hydro voor het eerst gebruik van Samsung en Osram LED diodes in plaats van de voor het merk zo bekende Epistar chips. Om preciezer te zijn bevat de LED kweekbalk 952 Samsung LM301B en Osram 660nm diodes, met infrarood en UVA licht.

De koeling van de Samsung en Osram LED diodes wordt verzorgd door de aluminium heatsink body van de LED balk, zodat je niet bang hoeft te zijn voor uitvallende koelventilators. De SP 3000 is uiteraard IP65 en dus stofvrij en sproeiwaterdicht. Het modulaire balkvormige design en de mogelijkheid om tot 15 SP 3000 lampen aan elkaar te koppelen en met één knop te dimmen, maken deze kwaliteitsled de perfecte keuze voor iedere kweekruimte of kas. En met een prijs van slechts 340 euro, is de 300 Watt kweeklamp wellicht zelfs onweerstaanbaar.

PAR output van de SP 3000. Links: 120×150 cm (groei) op 60 cm hoogte. Midden: 60×150 cm (bloei) op 45 cm hoogte. Rechts: 60×150 cm (bloei) op 30 cm hoogte.

SP 3000 voordelen

We kunnen ons zo voorstellen dat het allemaal een beetje veel is om in één keer te vatten, en bovendien hebben we nog niet eens alle unieke selling points zoals de fabrikant die opgeeft kunnen benoemen. En dus zetten we alle voordelen van de SP 3000 nog even voor je op een rijtje.

  • 300 Watt (+/-5%) LED kweekkracht, 60 x 150 cm bloeioppervlak en 120 x 150 cm groeioppervlak.
  • Slechts 8 centimeter hoog, 10,3 centimeter breed en 108 centimeter lang, ideaal voor elke kweekruimte.
  • A-klasse LED diodes. 952 Samsung LM301B en Osram 660nm LED chips. Hogere kwaliteit en efficiëntie, slechts 35 cent per chip!
  • 50.000 branduren!
  • Nieuw aan zonlicht gelijkend full-spectrum licht. Meer warm-wit en rode diodes zijn toegevoegd. Beter voor alle fases van de plant, van groei tot bloei.
  • Boost voor oogst en kwaliteit. Hoge PPFD: 2,8 umol/j, gemiddeld 1,8 gram per Watt(!) wat ongeveer het dubbele is van de opbrengst van paars gekleurde LEDs of HPS kweeklampen.
  • Daisy Chain Dimfunctie. Met de nieuw toegevoegde dimknop kun je tot 15 gekoppelde SP 3000 LED kweekbalken tegelijk dimmen.
  • Dikke aluminium koelribben en demonteerbare driver van Meanwell. De SP 300 maakt geen gebruik van een ventilator die stuk kan of herrie maakt. Voor lagere kweektemperatuur is de Meanwell driver los te koppelen en buiten de kweekruimte te plaatsen, middels een meegeleverde 2 meter lange verlengkabel.
  • IP65 spatwaterdicht en stofvrij. Kweek zonder zorgen in een vochtige omgeving.

Je ziet het; de nieuwe Mars Hydro SP 3000 is met recht een indrukwekkende kweeklamp, zeker voor de bescheiden aanschafprijs van 340 euro. Bestellen kan op Mars-Hydro.com

Oh ja, als je de code CNNBS gebruikt krijg je zomaar 3% korting, op alles!

(advertentie)