(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Groene vingers heeft Jeroentje echt wel, want hij oogst telkens 1,5 gram per Watt. Toch kan het nóg beter want in elke kweekronde ontstaan er roestvlekken op de bladeren. Opvallend is daarbij, dat de plekken steeds rond dag 35 van de bloeifase ontstaan. Zou onze Lieve Muna weten waar het aan scheelt?

Als ik Jeroentje mag geloven – en dat doe ik – dan kweekt hij gemiddeld een dikke 1,5 gram wiet per Watt, onder zijn 630 Watt Spydr LED. Een hele mooie opbrengst dus, maar toch scheelt er wat aan. Steeds als zijn planten ongeveer vier tot vijf weken bloeien, ontstaan er bruine roestvlekken op de bladeren. Zonde, want wellicht zit een opbrengst van 2 gram per Watt er ook wel in!

 

Naam
Jeroentje
Onderwerp
Beginnende roestplekken, iedere ronde rond week 6
Bericht
Hallo Muna, ik heb alwéér beginnende roestkleurige plekken! De vorige twee rondes had ik dat ook al; toen begon het ook rond dag 35 van de bloeifase. De hele ronde loopt het werkelijk op rolletjes, en dan begint het.
Ik kweek hydro, op RFX-1 (Mapito, kweekmedium, red.) met een eb-en-vloed systeem onder een 630 Watt Spydr LED van Fluence. Ondanks deze roestplekken haal ik toch hele goede oogsten van 1,5 gram per Watt, maar er zit meer in als ik dit beter onder controle krijg of zelfs kan vermijden. De foto’s zijn van het begin stadium, net gemaakt. Maar na een week ongeveer krijg je echt van die dooie plekken. Ik hoop dat je mij kan helpen. Bvd, Jeroentje
Bijlagen

Roestvlekken in de bloeifase

Hallo Jeroentje, dat doe je goed hoor met die 1,5 gram per Watt. Ik heb het even snel uitgerekend maar dat is bijna een kilo per ronde, is dat niet genoeg voor je? Grapje hoor, van mij mag iedereen zoveel wiet kweken als die wil. Ik ben het daarnaast met je eens dat het nog beter kan, als je dat probleem met die roestplekken niet steeds hebt.

Afgaande op de problemen die je beschrijft, en de meegestuurde foto’s kan het eigenlijk maar één ding zijn. Of twee eigenlijk, namelijk een probleem met fosfor en/of kalium.

Fosfor en kalium

Omdat de problemen steeds in de vierde, vijfde week van de bloeifase beginnen, dacht ik meteen aan een probleem met fosfor en kalium. Ik weet niet of je een PK-booster gebruikt, maar als dat niet zo is dan zou ik daar nu in ieder geval wel mee beginnen. Ik zal je ook uitleggen waarom.

Tekort

Wanneer wietplanten ongeveer vier, vijf weken in bloei staan, zijn de toppen min of meer gevormd. In de weken daarna begint het aanzwellen ervan, en daar hebben ze een verhoogde dosis fosfor en kalium voor nodig. Mocht je geen PK-booster geven, dan halen de planten dat uit de basisvoeding, waardoor de tekorten ontstaan. Tekorten met kenmerken die ook op jouw wietplanten te zien zijn: roestplekken op lager groeiende bladeren en paarse bladstelen. Op de illustraties hieronder kun je het zien.

Zeker als je met een krachtige kweeklamp kweekt zoals de Spyder, is het gebruik van een goede PK-booster dus echt wel aan te raden.

Overschot

Het zou ook zomaar kunnen dat je wél al een PK-booster gebruikt. Ik kan het me in ieder geval goed voorstellen gezien je dikke opbrengsten. In dat geval denk ik dat je er misschien wat te veel van gebruikt, of er wat te vroeg mee begint. PK-boosters zijn krachtig spul. Als je er te vroeg mee begint, of er te veel van geeft, dan krijgen wietplanten al snel problemen met overschotten. Kijk maar eens aan de linkerkant van het rechterplaatje hierboven (overschot aan kalium): roestplekken!

Hou er rekening mee dat als je een PK-booster gebruikt, je daar niet te veel van geeft. Omdat je een PK-booster naast de basisvoeding gebruikt, is het aan te raden om de dosis basisvoeding ook iets te verlagen.

Succes met de voeding Jeroentje, stuur je me nog eens een topje als je die 2 gram per Watt grens hebt doorbroken?

-xxx- Muna

(advertenties)