(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nederland is ondergedompeld in water, het houdt maar niet op met de regen. Nu is dat nog wel oké, maar als buitenwiet planten straks trichomen gaan aanmaken wordt het toch erg oppassen geblazen voor toprot. Laten we voor de buitenwiet correspondent (en alle anderen met wat buitenwiet) hopen op een mooie nazomer… 

Hallo buitenwiet vrienden,

Ja, jullie moeten hopen en duimen voor mijn buitenwiet haha. Ze kunnen na alle regen namelijk wel een beetje zon gebruiken nu. Mijn Passion #1 en Frisian Dew hebben vanaf maart kunnen groeien en staan er nu zo mooi bij dat ik absoluut geen zin heb in toprot. Dat zou echt zonde zijn! En ik denk zomaar dat ik namens alle buitenwiet kwekers spreek als ik dat zeg.

De regen deert de plant nu echt nog niet zoveel, ze staan met hun voetjes in de volle grond dus het water zakt gewoon de grond in. Hoewel de bloei nu lekker begint aan te zetten en de eerste haartjes veranderd zijn in eerste topjes, is het water nog geen echte bedreiging voor de toppen. Er zitten nog geen trichomen in, dat duurt nog wel even. Maar de toppen gaan zich nu wel echt vormen, hier een foto van een van de topjes.

eerste budje

De topjes beginnen zich nu echt mooi te vormen zoals je ziet. Vorige week waren het nog maar een paar haartjes en nu zijn het al echte bolletjes, laat het mooie weer maar komen!

Voeden

Hoewel de Early Skunk, die naast de Frisian Dew en Pasion #1 in de volle grond staat nog geen bloei laat zien, geef ik al mijn planten nu een bloeivoeding. Ik geef ze Alga Bloom van Plagron maar dat spoelt door de regen natuurlijk wel erg snel weg. Dat is niet zo erg voor de dames in de volle grond, hun wortels komen toch wel aan hun voeding. Maar voor mijn twee autoflower White Russians is het wel een beetje minder. Ik heb het idee dat de voeding die ik geef al binnen het uur weggespoeld is.

Ik heb van het weekend ook maar eens een kijkje genomen onder het bladerdek om een foto’tje te maken van de stam van de Passion #1 plant. Die is echt hard en dik, en daaraan kun je zien dat het een behoorlijke plant is geworden. Ik hoop dat het een beetje op de foto overkomt…

20140824_171606

Russische dames ruiken zooo lekker!

De White Russians in mijn tuin dan, van echte Russische dames zou ik het niet weten, daar heb ik geen ervaring mee haha. De White Russians houden zich kranig in de ongelooflijke hoeveelheid regen. Zoals ik al zei probeer ik zo goed en kwaad mogelijk bij te voeden, maar tegen zoveel regen kan ik niet op. Ik heb geen afdak voor ze gemaakt dus de toppen zijn vaak nat. Gelukkig zie ik geen toprot bij de kleine meisjes. Ik schud de toppen elke keer als ik er langs loop even af en dan ruiken mijn vingers zooo lekker zoet, heerlijk! De planten zijn klein en hebben niet heel dikke toppen, maar zitten wel onder de trichomen!

Ik ga de drie zaden die ik van deze kleintjes heb van de winter binnen kweken in een microkastje onder T-Neon lampen, ik denk dat ze daar uitermate geschikt voor zijn. Ik zal jullie daar natuurlijk ook van op de hoogte houden, maar dat komt later. Hier zijn de twee lekkere Russische wietdames.

Zoals je kunt zien vertoont de ene White Russian wat verschijnselen van tekorten, ik denk dat het door de vele regen komt, maar het is op zich wel een beetje vreemd dat de andere plant hier geen last van heeft. Ik geef de planten altijd hetzelfde en ze staan naast elkaar in eenzelfde mengsel van kokos en perliet… 

Oke lieve buitenwietvriendjes en vriendinnetjes 😉 dit was het weer voor deze week. Volgende week misschien de eerste trichomen aan de Passion #1 en Frisian Dew? Ik hoop het, tot dan.

Doei!

(advertenties)