(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee van de drie buitenplanten van Lethos hebben een mysterieus probleem dat ervoor zorgt dat de bladeren zo slap hangen als een vaatdoekje. Zonde, want zo te zien zijn het joekels van wietplanten die Lethos een flinke wintervoorraad wiet hadden kunnen opleveren. Lieve Muna, wat is hier aan de hand?

Het was even slikken toen ik de foto’s van Lethos vorige week binnenkreeg. Drie prachtige grote wietplanten waarvan er twee ten dode opgeschreven zijn. Plant nummer drie is nog wel gezond maar het probleem moet natuurlijk niet overslaan.

Onderwerp: Bladeren hangen van mijn planten


Bericht: Hoi Muna, ik heb hier een paar buitenplanten staan. Die deden het eerst fantastisch, echter sinds enige tijd worden de bladeren slap en verdorren ze. Twee van de drie planten lijken eraan dood te gaan. De derde doet het gelukkig nog steeds goed. De eerste plant is een AK Gun, de tweede is een Citral, deze planten hebben een probleem. De laatste die het wel goed doet is een White Widow. De AK Gun is een CBD plant. Wat kan ik hier nog aan doen, of is het einde verhaal voor de eerste twee planten? Ik hoop dat jij mij kunt helpen en mij kunt vertellen wat ik fout doe. Met vriendelijke groet, Lethos

Mysterieus bladprobleem

Hoi Lethos, jezus man gecondoleerd met deze twee wietplanten! Eeuwig zonde is het want de planten hebben er zo te zien wel prachtig uitgezien voordat het probleem zich voordeed. Ik kan me voorstellen dat je ervan baalt en misschien vrees je nu ook wel voor de White Widow die er vooralsnog wel gezond bij staat. Misschien had je het al door omdat ik je condoleerde maar volgens mij zijn de twee hangende planten inderdaad ten dode opgeschreven.

Op de foto’s zie ik twee planten die staan uit te drogen maar ik ga er niet vanuit dat je ze vergeten bent water te geven. Als dat wel zo is doe dat dan maar snel, maar het kan bijna niet het geval zijn dat een wietplant van dit formaat die met zijn wortels diep in de volle grond staat niet genoeg water heeft. Zeker niet omdat de White Widow er wel goed bijstaat.

Wortelrot?

De symptomen lijken op uitdroging dus op één of andere manier kunnen de wortels geen vocht meer opnemen. Ga na of je recentelijk iets hebt gedaan, of er iets gebeurd is wat de plotselinge problemen zou kunnen verklaren? Is dit niet het geval, dan zou ik eens voorzichtig een kijkje nemen bij de wortels. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat er een groot mierennest in de grond onder de planten zit maar eigenlijk denk ik eerder aan wortelrot.

Het is ondertussen alweer oktober namelijk en we hebben er alweer aardig wat regenachtige dagen op zitten. Het zou kunnen dat de grond daardoor te nat is geworden en wortelrot heeft veroorzaakt bij de AK Gun en de Citral.

Helemaal met zekerheid kan ik je niet vertellen wat de problemen veroorzaakt heeft maar ik weet wel zeker dat je het bij de wortels moet zoeken. Ik denk niet dat er iets is dat je verkeerd gedaan hebt maar wel dat je moet zien te voorkomen dat het overslaat naar de White Widow. Door bij de wortels te kijken en na te gaan wat er de laatste tijd is veranderd voor de planten, kun je de oorzaak van het probleem waarschijnlijk vrij snel achterhalen. De twee planten ben je waarschijnlijk kwijt, dus ik wens je veel sterkte met dat verlies en duim voor een goede oogst van die White Widow.

-xxx- Muna

(advertenties)