(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de jaarwisseling werden er de laatste planten van 2018 geoogst, en nu staan de testtuinen van het Cannabis Strain Testing 420 Project alweer vol. Er worden niet alleen veel nieuwe wietsoorten, maar ook een voordelige budget-kweeklamp voor hobbyisten getest, dus hou ‘m hier! 

Dachten we alle pech met de herma’s in een van onze testtuinen gehad te hebben, gooide Facebook nog even wat roet in ons eten door onze pagina te verwijderden. Aangezien ik niet van opgeven weet stond er al snel een nieuwe pagina online. Maar gelukkig bleek die al snel overbodig toen onze pagina plots weer verscheen. Ook in 2019 kun je ons dus gewoon bereiken op de bekende Cannabis Strain Testing 420 Project Facebook pagina.

Nieuwe stains, nieuwe kweeklamp

Een heel nieuw jaar is begonnen, en dus ook een heel nieuw kweekjaar waarin we weer van alles zullen testen. Twee van onze testtuinen zijn dan ook voorzien van een andere setup, en daarmee bedoelen we natuurlijk de LED’s die er in veelvoud worden getest. Magnus Lights nemen de plaats in van de CMH315 gasontladingslampen, en in de kleinste tent word de BLAST400 verruild voor de Mars Hydro 192 Reflector. Reden genoeg dus om ons Cannabis Strain Testing 420 Project ook hier op CNNBS.nl in de gaten te houden.

Voorgroeien in de Secret Jardin DP90.

Voorgroeien in DP90 kweektent

Omdat onze vorige ronde twee weken geleden nog lopende was, beslisten we om ons een Secret Jardin DP90 tentje aan te schaffen. Een kleine tent van 90x60x90 waarin je perfect kunt voorgroeien. Ideaal voor de selectie van wietsoorten voor onze testtuinen, we kozen deze ronde voor de volgende genetica, met dank aan Zamnesia voor sponsoring van de zaden:

 • Lemon Power Haze – Zamnesia
 • Bubble Gum F1 – Serious Seeds
 • West Coast Bubbles – Sumo Seeds
 • Sweet Bubble – Zativo
 • Amazing Haze – Amsterdam Genetics
 • Spliff’s Strawberry – Spliff Seeds Amsterdam
 • Tangerine G13 – Amsterdam Genetics
 • Tangie Ghost Train – #LittleChiefCollabs (DNA Genetics & Rare Dankness Seeds)
 • Gorilla Glue 4 – BSB Genetics and the last Cali Kush – BSB Genetics

We lieten de zaailingen gedurende 12 dagen opgroeien onder 22 uur licht en 2 uur donker. Toen het tijd was om de planten te verpotten stuitten we de prachtige witte wortels. Dat de wortelontwikkeling zo goed is verlopen, hebben we vooral te danken aan BioTabs en BiosmoZ. Via onze bio-sister Zuzana ontvingen we een BioTabs startpakket. We gebruikten daaruit de Startex, Mycotrex en Bactrex en mengden dat door ons eigen mengsel van 2 delen lightmix (aarde) en 1 deel kokos. Hieronder zie je de resultaten na de eerste 12 dagen.

Dag 12: prachtige witte wortels, met dank aan BioTabs.

De rest van de zaailingen gaven we BiosmoZ microbes en bacteriën. We hadden net genoeg daarvan over, en omdat we er in de vorige ronde niet aan toekwamen, vonden we het wel een goed idee om daar ook eens de resultaten van te laten zien. De wortels groeiden zo hard dat de plantjes na 12 dagen min of meer rootbound waren, hoogste tijd om ze te verpotten dus!

Testtuin 1: Black Box Silver 100 • Mars Hydro 192 Reflector

De nieuwe ronde start in de Black Box Silver 100 na het verpotten van de zaailingen. Ze stonden in 0.5-literpotten en gingen naar ruime 18-literpotten.
We mixen de lightmix en de kokos in dezelfde 2 op 1 verhouding en voegen de producten van BioTabs toe. Met de BioTabs Calculator kun je daarvoor eenvoudig de juiste verhoudingen berekenen. Hierna gaven we de eerste zes dames hun ‘nieuwe schoen’. We kozen ervoor om in deze testtuin 6 Lemon Power Haze planten te stallen. De nieuwe LED is de Mars Hydro 192 Reflector, en staat ingesteld op 20/4 voor de eerste week en gaat daarna naar 18/6 voor de tweede week. Daarna schakelen we waarschijnlijk weer over naar de bloeiperiode op het welbekende 12/12 lichtschema.

Testtuin 2: Mammoth Ivory 240L • Magnus Light ML350 (2x)

In testtuin 2 verwelkomen we Magnus Light terug in ons Cannabis Strain Testing Project, en wel met 2 ML350 lampen. Deze zullen bij vele van onze trouwe volgers hoogstwaarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen, want we zagen de ML350’s al eerder terug in onze reviews.
Helaas konden we hier geen gebruik meer maken van microbes en bacteria; de acties van de Gele Hesjes treffen ook ons hard, want onze verzonden producten en levering bleven erdoor uit. Ook een tweede nazending kwam helaas niet aan… De 18 dames die in deze testtuin plaatsnemen zijn:

 • Bubble Gum F1 – Serious Seeds
 • West Coast Bubbles – Sumo Seeds
 • Sweet Bubble – Zativo
 • Amazing Haze – Amsterdam Genetics
 • Spliff’s Strawberry – Spliff Seeds Amsterdam

De ML350’s staan ingesteld op 20/4 voor de eerste week en gaan daarna eveneens naar 18/6 om daarna ook de bloei weer in te laten gaan op 12/12.

Testtuin 3: Black Box Silver 240L • SK602 & SK602GH Spectrumkingled

De tent waar het vorige ronde ZO fout in ging, dat we nu de gevolgen moeten dragen en genoodzaakt zijn om wiet te roken die goed voorzien is van zaden… Gelukkig betekent ieder einde bij CSTP420 ook weer een knallende nieuwe start en dat is deze ronde niet anders. De SK602 & SK602GH van SpectrumKingLed gaan de nieuwe strijd weer met gemak aan want vandaag konden we ook deze testtuin vullen met prachtige gewortelde zaailingen. Echter gaan we in deze tent niet voor die 18-literpotten, maar kiezen we voor de 3GAL Rootpouches die je van ons gewend bent. We kozen in deze testtuin voor de volgende dames:

 • Tangerine G13 – Amsterdam Genetics
 • Tangie Ghost Train – #LittleChiefCollabs (DNA Genetics&Rare Dankness Seeds)
 • Gorilla Glue 4 – BSB Genetics
 • Cali Kush – BSB Genetics.

Ook hier gaan de LED’s een week op 20/4, daarna een week op 18/6 en dan knallen we de bloei erin op 12/12. Alledrie de testtuinen lopen wat dat betreft dus synchroon.

Tot de volgende! Pothead Sativa

(advertenties)