(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wij zouden er met gemak een wekelijkse vervolgserie van kunnen maken: politieagenten die niks beters te doen hebben dan het opsporen van vredelievende (medicinale) thuiskwekers, en het daarna volgende sloopwerk van de (maximaal) 5 planten. Opnieuw twee voorbeelden van de waanzin in de Hollandse Hennepoorlog.

‘Geen gezicht in woonwijk’

Beginnen we maar eens met de wijkagent Harderwijk-Zuid. Deze politieman, toch opgeleid en getraind om misdaad te bestrijden en boeven te vangen, vond het afgelopen vrijdag nodig om dit te doen en trots te delen met alle (Facebook)mensen:

Waarbij meneer de zelfbenoemde superheld ook nog deze foto postte waarop ie lachend zijn sloopwerk ten bate van de tere kinderziel verricht:

Meestal komen dit soort politie-ambtenaren nagenoeg ongezien weg met hun pesterijen, maar in dit geval ging het anders. Het regende namelijk reacties onder zijn post van vrijdagavond, boze reacties welteverstaan, meer dan vijfduizend inmiddels! Of de agent dan ook gelijk even de kratten bier en lelijke coniferen uit de tuin van mensen zou willen verwijderen bijvoorbeeld… Zelfs de regionale media pikte het verhaal op en kopte zaterdag: ‘Wijkagent Harderwijk onder vuur na vernietigen wietplanten voor ‘beter straatbeeld‘.

Ook medicinale cannabiskwekers de pineut

Volkomen van de pot gerukt inderdaad. Maar zoals we al zeiden helaas bepaald geen uitzondering in de nog immer voortwoekerende Hollandse Hennepoorlog. Want zelfs mensen die toch echt een paar wietplanten in de tuin of op het balkon hebben staan vanwege medicinaal gebruik, ontkomen niet aan de vernielzucht van onze politie. Neem het relaas van Rene dit weekend:

Rene maakte foto’s van de uitroeiing van zijn mediwiet planten, iets wat we iedereen zouden willen aanbevelen want dan kunnen media zoals CNNBS er tenminste ruchtbaarheid aan geven en de politie terecht aan de publicitaire schandpaal blijven nagelen vanwege hun stuitende optreden tegen vredelievende 5-planten kwekers…

Wat een helden toch hè, onze politiemannen en -vrouwen. Zonder ooit na te denken over het hoe en waarom iedere dag weer op pad om plantjes vernielen, bravo! Mensen zoals Rene achterlatend met niet veel meer dan woede en frustratie en vooral ook zonder gezond eigen gekweekt medicijn en/of recreatief opkikkertje.

Doe geen afstand van je wietplanten!

Overigens; advocaat en CNNBS columnist Mr. Maurice Veldman geeft Rene groot gelijk door te weigeren afstand te doen van zijn wietplanten, zoals de politie altijd van je eist als ze de boel zinloos komen vernielen. Lees de column ‘Opnieuw, de vijf wietplanten regel‘ nog maar eens na, en maak zelf ook een vuist tegen dit plantengeweld mocht jou dit onverhoopt ook gebeuren deze zomer of wanneer dan ook…

(advertentie)