(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het mag wat kosten die war on drugs. Neem de politie in Maastricht, die maandag ‘meerdere patrouilles’ inzette om een levensgevaarlijke situatie (not) aan te pakken. Iemand had in een auto namelijk verschillende dozen zien staan ‘met iets groens erin’. En jij mag raden over welke groente het hier gaat…

Alarmfase 1 vanwege bekijken van dozen

Hoewel onze politie steen en been klaagt over een veel te hoge werkdruk en bijbehorend veel te laag salaris, hebben de dienders schijnbaar wel ALTIJD tijd, geld en mankracht beschikbaar om te jagen op een aantal dozen met iets groens erin. Zoals maandagmiddag laat dus in de Limburgse hoofdstad Maastricht.

Het begint allemaal natuurlijk weer met zo’n ratachtige medemens, iemand die het blijkbaar nodig vindt om de politie te bellen als ie ergens een auto ziet staan met wat dozen erin met iets groens. “Hij zag dat er verschillende personen bij deze personenauto stonden die deze dozen bekeken”, schrijft de Politie Basisteam Maastricht erover op Facebook.

Stekken

Mensen bij een auto die dozen bekijken… dat is anno 2022 voor de politie reden om direct alles uit handen te laten vallen waar ze op dat moment mee bezig zijn – denk aan inbraken, overvallen, zedenmisdrijven of losgebroken TBS’ers – en uit te rukken naar het door de ratachtige medemens gespotte voertuig, waarvan de bekijkers overigens alweer gevlogen waren op dat moment.

Maar hé, we hebben het hier over dozen met iets groens erin en dus laat de politie in Maastricht het er niet bij zitten. “Nadat er een controle van deze dozen door de collega’s plaatsvond bleek het inderdaad om iets groens te gaan…. namelijk hennepstekken”, lezen we in het verslag op Facebook. En daar hebben we ook een foto van mensen.

Al het blauw uit de kast voor iets groens

Toch wel knap van die ratachtige dat ie door de ramen van de auto kan zien dat het hier niet om ‘onschuldig groen’ gaat, zoals bijvoorbeeld bij iedereen die wegrijdt bij een tuincentrum of zo. Hoe dan ook, met de werkdruk valt het in Maastricht allemaal wel mee, want de politie besluit om “de collega’s” te laten posten bij de auto met de dozen, totdat “er iemand naar deze personenauto zou komen”.

Dat gebeurt na een tijdje inderdaad, er wordt iemand afgezet door een bestuurder van een andere personenauto. De tweede auto rijdt weer weg en dan zet de politie in Maastricht liefst twee patrouilles in om de auto weer terug te vinden. Dat lukt en “na een korte zoektocht werd ook het andere voertuig aangetroffen”, waarmee dan naar alle waarschijnlijkheid de auto met de dozen met iets groens erin wordt bedoeld.

Trots of triest?

Omdat belastinggeld toch min of meer gratis is in de ogen van de politieambtenaren, zijn er voor de foute dozen uiteindelijk vier verdachten aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. “Onderzoek mag gaan uitwijzen wat hun rol in deze zaak is”, melden de geüniformeerde helden nog op Facebook, dus het is nog niet gedaan ook met dat opsnoepen van belastinggeld.

Zijn wij nu gek of zo? Nee, gelukkig reageren er op Facebook ook medemensen op een kritische manier op deze waanzin, en met een screenshot daarvan sluiten we dit Limburgse nieuws dan ook af:

 

 

(advertentie)