(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is een jaarlijks terugkerend verhaal; helicopters die speuren naar zogenaamde guerrilla-wietplanten in de vrije natuur. Eenmaal wat gevonden mogen de grondtroepen dan op pad om de planten te killen. Alleen liep het deze keer net even anders en konden agenten de boom in. Over naar de altijd groene Biesbosch.

Aan de Dordtse kant van de Biesbosch stonden drie afgelegen velden vol met wietplanten. Volgens de politie zou het er om een stuk of 1000 planten gaan maar zoals we weten overdrijven die wel vaker als het om guerrilla-wiet gaat. Helaas voor de kwekers had de politiehelikopter ze al in de smiezen, al was het voor dienders en personeel van Staatsbosbeheer op de grond een stuk lastiger om erbij te komen.

shutterstock_360630632

Zet je kush gewoon in de bush….Foto: Valery Shanin/Shutterstock

De boom in

Zij moesten een heel stuk door de Biesbush banjeren en zelfs als Tarzan in bomen klimmen om het nog een beetje in beeld te krijgen, zo miepte de agenten achteraf. Bij de ontdekking van de plantages zijn drie mannen opgepakt die daar net bezig waren de dames een knipbeurt te geven. Volgens Staatsbosbeheer zou er veel milieuschade zijn geweest vanwege het kweken. Tja, wat kan er nou mis zijn met een beetje extra groen?

Door de modder

Eerst dacht de politie na de survivaltocht dat er maar één veld was, maar even verderop lagen er dus nog twee. De arme agenten moesten naderhand nog uren door de modder sjokken tijdens het opruimen van de plantjes en waren heel erg vermoeid na het avontuur. ‘Niet zo gek als je een heel eind door de bush-bush moet lopen terwijl je niet aan sport doet’, zei één van de zielige opruimmannen. Helaas is de Biesbosch nu niet langer meer een Wietbosch, maar wie weet zullen we binnenkort nog andere bloeiende bushtoppen zien!

Openingsfoto: Jiri Vaclavek /Shutterstock
(advertenties)