(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat er rare dingen gebeuren in Brabant is genoegzaam bekend. Nee, dan hebben we het niet eens over Carnaval. Het betreft een wel zeer opmerkelijke vangst van de politie vorige week in Boekel toen die binnenviel bij een 47-jarige kerel die er de nodige vreemde hobby’s op na houdt. Maar het begint allemaal natuurlijk weer met een laf anoniem belletje over wiet…

Wat weten we over Boekel te vertellen, voordat we de by far weirdste inwoner ervan aan jullie voorstellen? Welnu, Boekel is een gemeente op de rand van de Peel in het oosten van de provincie Noord-Brabant, met naast het dorp Boekel ook nog de dorpjes  Venhorst en Huize Padua. In totaal wonen er iets meer dan elfduizend zielen, waarvan er dus minstens één knettergek is zoals de grote filosoof Geert Wilders het zou zeggen.

Alle ellende begint ook hier met een belletje

Drie dagen geleden post de Politie Maashorst & Boekel iets op Facebook dat direct onze aandacht trekt. Precies een week geleden – nieuws uit de Peel reist niet zo snel, zullen we maar denken – op maandag kreeg de dienstdoende diender een melding binnen over een ‘mogelijke hennepkwekerij in een woning’.

Die laffe anonieme belletjes van verraders zijn altijd eenvoudig scoren voor de politie. Bovendien tikt zo’n inkoppertje dankzij bange/boze/jaloerse burgers ook gelijk lekker aan in de oplos-statistieken, nietwaar? Dus, hoppa naar het doorgebelde adres om de hennep te gaan rooien!

‘Opgekweekte hennepplanten’ en meer, veel meer

Nu trof de politie inderdaad ‘opgekweekte hennepplanten’ aan zoals ze het zelf op Facebook schrijven. Men bedoelt een wietkwekerij, maar daarmee houdt het in dit geval nog niet op. Integendeel, de pret begint pas na het slopen van de verboden planten.

Meneer de bewoner van het verraden wietpand, blijkt namelijk een bijzonder veelzijdig en druk mannetje te zijn. Wij geven de politie het woord voor een volgens ons niet eerder gehoorde opsomming van wat er nog meer in dit Boekelse huis werd gevonden. Maar eerst de foto maar eens doen:

Een wat je met recht een bonte verzameling verboden spullen kunt noemen! Tussen de fossiele vissenbekken en vrij levenloze schildpad rechts en de verzameling antieke wapens links, liggen de drugs trouwens. Van alles wat zo te zien, maar dat past dan wel weer in het totaalplaatje.

En nu denk je wellicht: dat valt toch wel mee met die wapens, veel meer dan heel ouwe meuk waarmee je nog geen fazant in de Peel kunt omleggen is het toch ook weer niet? Nou, let dan even op foto 2:

Bommen in Boekel

Nee, de lol is er nu wel zo’n beetje vanaf. Laten we deze wietteler maar even niet tot vriend van de show uitroepen. De Politie Maashorst & Boekel geeft een opsomming van alles wat men scoorde (naast de wietplanten dus):

  • diverse wapens
  • vuurwapens
  • munitie
  • onderdelen van wapens
  • softdrugs
  • harddrugs
  • een bijzondere verzameling van (opgezette) uitheemse diersoorten

Was het dat dan? Nee, bijna.

‘Daarnaast bleek dat er in de woning werd ‘geknutseld’ met vuurwerk en andere explosieve zaken. Hier is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) en de Forensische Opsporing (FO) onderzoek naar gedaan en uit de woning verwijderd’, schrijft de politie ook nog op Facebook.

(advertentie)