(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de Amerikaanse staat Minnesota woedt momenteel een verhit debat over de legalisering van recreatieve cannabis. Dat de elkaar bevechtende politici – zoals altijd in de VS gaat het dan tussen Democraten die pro-wiet zijn en Republikeinen die anti-wiet zijn – niet altijd even verstandige dingen roepen over onze favoriete plant, moge duidelijk zijn. Maar deze Senator maakt het wel heel erg bont!

Edibles (light) zijn al legaal, recreatieve wiet volgt wellicht snel

Na veel vijven en zessen is het wetsvoorstel om recreatief cannabisgebruik voor volwassenen te legaliseren, aangenomen door zowel het Huis van Afgevaardigden als vorige week ook door de Senaat in de staat Minnesota. Dat ging in de Senaat trouwens maar net goed, aangezien er 34 Senatoren voor en 33 Senatoren tegen legalisatie stemden.

Medicinale wiet is voor de bijna zes miljoen inwoners al sinds 2014 legaal, en daar komt naar ieders verwachting – alleen de gouverneur kan eigenlijk nog dwarsliggen wanneer die zijn pootje weigert te zetten – recreatieve wiet dit jaar bij. Geweldig aan het voorstel is dat iedereen straks thuis zomaar acht (!) wietplanten voor persoonlijke consumptie mag kweken.

Heel vreemd (maar wel een beetje lekker) is het feit dat sinds vorige maand wel alvast edibles en drankjes met uit hennep gehaalde THC (max 5 milligram per portie) legaal zijn.

Poep praten en er nog geld voor krijgen ook

Vreemde snuiters dus in deze North Star State, zoals de bijnaam van Minnesota luidt. Nog veel vreemder echter zijn de opmerkingen van Senator Warren Limmer, zoals gezegd een volbloed anti-cannabis Republikein. Maar ook eentje die vroeger niet heel erg goed heeft opgelet bij de rekenles op school.

Kijk zelf maar, en bedenk vooraf even goed dat 1 ounce in de VS gelijk staat aan 28,35 gram.

Tijd voor een bril en een spreekverbod, meneertje

Haha, geweldig toch dat dit soort figuren hoog in de politieke boom (kunnen) zitten? Uiteraard ging de fuck-up van Senator Limmer snel viral op de sociale media. Zo schreef het tijdschrift Rolling Stone:

“We don’t know what kind of joints Republican Minnesota State Senator Warren Limmer has encountered, but they sound like the fattest j’s in the lower 48”

Om de geweldige grap van de seniele Senator ook visueel te laten knallen, laten we je tot slot graag een graphic van cannabiswebsite Leafly zien, wellicht in het kader van 1 beeld zegt meer dan duizend Senatoren:

**  Oh ja, waarom CNNBS het woord “alweer” in de kop van dit artikel gebruikt? Dat is vanwege dit stukje van 23 februari jongstleden: “Must see video (28 sec) >> De domste anti-cannabis politicus ooit!

[openingsbeeld: shpock/Shutterstock]
(advertentie)