(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer mensen de genotsmiddelen wiet en drank combineren en dat iets té enthousiast doen, spreken we van het fenomeen stronken (samenstelling van stoned + dronken zoals je begrijpt). In die categorie verwelkomen we de aanstaande wereldkampioen van 2019: een 25-jarige man uit Papendrecht. Wat die onder invloed van alcohol & THC flikte, daar zal op de politieburelen nog lang over worden nageborreld praat!

 

Wat is dat toch met Hendrik Ido Ambacht?

A15 of A16, ze passeren beide het Zuid-Hollandse Hendrik Ido Ambacht. Hé, hadden jullie daar vorige week ook al niet een nieuwtje over te melden? Zeker, dat ging over een 27-jarige Rotterdammer die door matig auto-onderhoud zwaar de Sjaak was op die snelweg. Lees ‘Slordige sierstrip kost Rotterdammer 10 kilo wiet en hasj‘ voor meer sappige details.

Als je door de politie in het verkeer gepakt wordt met dit apparaatje – een drugsmeter – heb je problemen…

Afgelopen weekend, in het echte holst van de nacht – te weten 05:00 uur op zaterdag – kreeg de Politie Drechtsteden Buiten een melding binnen dat er een voertuig op de A16 vanuit Rotterdam naar Hendrik Ido Ambacht reed, waar een shitload vonken vanaf spatte.

Een knetterend begin van de nieuwe maand zogezegd, dus toog de politie richting de snelweg!

Uitgebold op de vluchtstrook

Uiteindelijk blijkt het geen spannende speurtocht of achtervolging te worden, de veroorzaker van de vonkenregen staat namelijk doodstil (die auto dan toch) op de A15 ter hoogte van de benzinepomp nabij Hendrik Ido Ambacht. Op de vluchtstrook gelukkig, dat wel.

We citeren de Politie Drechtsteden Buiten nu eventjes: “De collega’s zagen direct waar de vonken vanaf kwamen. De beide velgen aan de rechterkant van het voertuig bleken volledig kapot. Er zat geen band meer om en het lichtmetaal was al flink versleten. Waarschijnlijk had de man al eerder ergens schade en/of lek gereden.”

Kortom, hij kon écht niet meer verder…

Drank en drugs

Wat heet, dat je er überhaupt nog vooruit mee weet te komen vinden wij al knap! Wellicht hebben de drugs er wat mee van doen. Overduidelijk blijkt dat de 25-jarige Papendrechter te diep in het glaasje heeft gekeken en op het bureau scoort ie uiteindelijk 425 Ugl in de test!

Maar dat alleen rechtvaardigt nog geen ‘stronken’ in de kop boven dit artikel. Bij een aparte drugstest die de verdachte die autorijdt zonder banden en/of velgen wordt afgenomen, scoort de kerel namelijk óók op THC.

Gezien de ernst van de feiten mag de Papendrechter zich binnen afzienbare tijd melden bij de rechtbank wegens rijden onder invloed van drank en drugs. Of onze wereldkampioen stronken 2019 daar enige kans maakt betwijfelen we, aangezien de dienders dit verhaal heel goed hebben gedocumenteerd op foto’s… waarbij ze zelfs enkele drankflessen kunstig in het zicht van de banden-loze auto hebben gedrapeerd. Kom daar maar eens op in het holst van de nacht!

(advertenties)