(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je 18+ en geregistreerd medicinaal cannabis gebruiker bent (wat al kan als je jeuk hebt aan je kleine teen), kun je in het Canadese Vancouver wietpizza bestellen. Voor ie in de oven gaat gaat er namelijk een flinke scheut cannabisolie in 🙂

De kok van Mega iLL druppelt langzaam wietolie op een pizza speciaal...

De kok van Mega iLL druppelt langzaam wietolie op een pizza speciaal…

Volgens pizzabakker Anthony Risling van restaurant Mega iLL, is hij de eerste in het land die deze extra speciale pizza op het menu heeft gezet. Als je de keuken vraagt om een pizza met extra speciaal ingrediënt kost je dat wel 10 dollar meer. In ruil daarvoor druppelt de chef-kok langzaam THC-houdende wietolie over het deeggerecht voordat hij de oven ingaat. Door dit olie-extractie proces begint de medicinale uitwerking ongeveer een half uur nadat je hem opgepeuzeld hebt.

Ideetje uit Cambodja

Volgens een klant smaakt de pizza ‘een heel klein beetje scherper en zuriger dan een normale, maar dat mag nauwelijks naam hebben’. Eigenaar Risling kwam naar eigen zegen op het idee tijdens een vakantie in Cambodja. Daar had een restaurant namelijk de Happy Pizza op het menu staan, en die werd volgens hetzelfde proces opgefleurd met THC.

Voor je nu besluit je volgende stedentripje in Vancouver door te brengen; vanaf 1 april gelden er nieuwe regels voor medicinale marihuana in Canada, dus het is nog de vraag of Mega iLL door mag gaan met hun bijzondere potpizza. Risling haalt er zijn schouders over op. “Misschien dat we dan geen THC-infused pizza meer mogen verkopen, maar mijn restaurant zal altijd een plek blijven waar mediwiet patiënten hun ‘medicijn’ kunnen komen gebruiken!”

(advertentie)